Mit csináljunk télen?!
Nagy családi házban lakunk, télen több mint 100 ezer forint a gázszámlánk, 800 köbméter megy el 1! hónapban, pedig csak 18-20 fokon tartjuk a hőmérsékletet, hogy ne fagyjanak le a csövek. 4-en lakunk a házban, ebből hármunknak van keresete. Hogy lehet kifizetni 800-900 ezer forintot majd csak a gázra? Nem hiszem hogy egyedül lennénk ilyen szituációban, de jelenleg tényleg nem tudjuk mi lenne a teendő.
Átalakítás szempontjából mi jöhetne szóba? Kinek kéne erről szólni, hogy nagy bajba leszünk?
Aki tud ötletekkel segíteni az kérem tegye meg, előre is köszönöm!
250 négyzetméteres házam van. Az emeleten nincs fűtés, ott le van engedve a használati melegvíz és a hidegvíz (fölöslegesen, mert sose volt 0 fok közelében sem a hőfok) A ház alsó része két lakrész. A nem lakott lakrészben 2 éve el vannak zárva a radiátorok, mivel ott szükségtelen lenne a fűtés. Utoljára tartósan leghidegebb tavaly februárban volt, amikor nappali mínuszok is voltak, ekkor a nem lakott lakrészben +7 fok volt a leghidegebb. (Mindenhol voltak hőmérők) Ebből a tapasztalatból kifolyólag nem kell félni a nem lakott lakrészben a "minden elfagy" hiedelemtől.
Tehát a nem lakott lakrészben értelmetlen lenne a fűtés nálam.
Mivel 2 éve csináltattam klímát, ezért hűtő fűtő klimákat szereltettem fel és hozzá H tarifás mérőt.
Így ezentúl ezzel fűtök, de pár hét gazfutes is belefér ha akarom úgy hogy beleférjek az éves keretbe.
300 m2 ház, tízen évvel ezelőtt a bal, házadót tervezett bevezetni.
mostanában meg ellenezték a rezsi csökkentést, piaci áron legyen minden.
az lesz a szép ha nyernek, első m3 -től 700.- plusz ingatlanát
:)
"Mit csináljunk télen?!"
gyereket...
800 köb?
Bakker én azt hittem horror vagyok a hideg hónapokban 300 köb fogyasztásommal.
De ezek szerint van csúnyább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!