Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit csináljunk télen?!

Mit csináljunk télen?!

Figyelt kérdés

Nagy családi házban lakunk, télen több mint 100 ezer forint a gázszámlánk, 800 köbméter megy el 1! hónapban, pedig csak 18-20 fokon tartjuk a hőmérsékletet, hogy ne fagyjanak le a csövek. 4-en lakunk a házban, ebből hármunknak van keresete. Hogy lehet kifizetni 800-900 ezer forintot majd csak a gázra? Nem hiszem hogy egyedül lennénk ilyen szituációban, de jelenleg tényleg nem tudjuk mi lenne a teendő.

Átalakítás szempontjából mi jöhetne szóba? Kinek kéne erről szólni, hogy nagy bajba leszünk?

Aki tud ötletekkel segíteni az kérem tegye meg, előre is köszönöm!

2022. aug. 20. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
79%
57: Egyébkén 80-100 centisek a falak. Tégla.
2022. aug. 21. 16:12
 62/79 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a segítséget. Igen, néhol elég tudatlan voltam, mert igazából én a családban a gimnazista vagyok, nem éppen értek ehhez, viszont próbálok a családomnak segíteni, mert nem nagyon hiszik el, hogy mi fog ránk várni ha nem lépünk (gyorsan)
2022. aug. 21. 16:20
 63/79 anonim ***** válasza:
11%

62: Oh, az kemény!

És pontosan miért nem hiszik el?

Egyébként lesz társadalmi nyomás, és akkor még vissza is vonhatják, de valószínűbb a kifosztás.

Főleg ha a család is passzív és nem verik a parlament falát a Kossuth téren (szimbolikusan értem, mert természetesen nem ezt kell csinálni a rendszerváltáshoz).

2022. aug. 21. 21:36
 64/79 anonim ***** válasza:
10%

... A rendszerváltáshoz?

Akkor nem hogy 1700 m3 gáz nem lenne rezsicsökkentetten, hanem konkrétan 0 olcsó m3 lenne.

Baloldallal az idei éves ~200 ezer Ft fűtésköltség helyett lenne 1.2 millió.

2022. aug. 21. 21:40
 65/79 anonim ***** válasza:
100%
64: Te kormányváltásról beszélsz, én nem!
2022. aug. 21. 21:44
 66/79 anonim ***** válasza:
0%

59.

Kérlek, ne magyarázd meg, hogy nem kell fűteni az ilyen társasházi lakásokat!

2022. aug. 21. 22:14
 67/79 puritan ***** válasza:
58%

Egy ingatlanban jártas ügyvéd kell neked. Meg kell próbálni társasházzá nyilvánítani a házat. Nem igazán ismerem a menetét, de az biztosan kell hozzá, hogy valamennyire elkülöníthető lakrészek legyenek a házban. Kell rólla valamilyen tervrajz, és ha megy a dolog, be kell majd jegyeztetni a földhivatalban, és a lakások külön helyrajzi számot kapnak.

Ha jogilag lehetséges is, sajnos az ügyvédek sem dolgoznak olcsón, és hosszadalmas is. Viszont ahány lakrész kerül kialakításra, annyival meg lehet szorozni a kedvezményes gázmennyiséget.

2022. aug. 21. 23:14
 68/79 anonim ***** válasza:
74%

$67

Ha már a Kérdezőnek vízteres a fűtése, akkor pár darab napkollektorral már tudna annyi fűtés rásegítést csinálni, amivel csökkenteni tudja valamelyest a gázszámlát. Gyorsabb mint az ügyvédi huzavona.

2022. aug. 22. 08:12
 69/79 anonim ***** válasza:
29%

66: Ízlés dolga. A bérlőmnek a havi fogyasztása az említett lakásban (víz, gáz, villany) 3500 Ft körül van, évente 120 m3 alatt használ korszerű kombicirkóval. Az enyém több lenne, nekem nem elég a 19 fok.

Én kijjebb lakom, nagyobb és hidegebb lakásban, november végén szoktam kezdeni a fűtést 18 fok körüli benti lehűlést megvárok, ez kb. addigra jön el, de csak ott fűtök, ahol ücsörgök, így simán vannak a lakásnak 17 fokos zugai is januárban. Évi 5-600 m3-t minimum elhasználok, főzés, melegvíz is gázról van.

2022. aug. 22. 22:36
 70/79 anonim ***** válasza:
100%
De ha senki nem fűtene, akkor előbb-utóbb fagy lenne a lakásokban is.
2022. aug. 23. 08:37
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!