Mit csináljunk télen?!
Nagy családi házban lakunk, télen több mint 100 ezer forint a gázszámlánk, 800 köbméter megy el 1! hónapban, pedig csak 18-20 fokon tartjuk a hőmérsékletet, hogy ne fagyjanak le a csövek. 4-en lakunk a házban, ebből hármunknak van keresete. Hogy lehet kifizetni 800-900 ezer forintot majd csak a gázra? Nem hiszem hogy egyedül lennénk ilyen szituációban, de jelenleg tényleg nem tudjuk mi lenne a teendő.
Átalakítás szempontjából mi jöhetne szóba? Kinek kéne erről szólni, hogy nagy bajba leszünk?
Aki tud ötletekkel segíteni az kérem tegye meg, előre is köszönöm!
62: Oh, az kemény!
És pontosan miért nem hiszik el?
Egyébként lesz társadalmi nyomás, és akkor még vissza is vonhatják, de valószínűbb a kifosztás.
Főleg ha a család is passzív és nem verik a parlament falát a Kossuth téren (szimbolikusan értem, mert természetesen nem ezt kell csinálni a rendszerváltáshoz).
... A rendszerváltáshoz?
Akkor nem hogy 1700 m3 gáz nem lenne rezsicsökkentetten, hanem konkrétan 0 olcsó m3 lenne.
Baloldallal az idei éves ~200 ezer Ft fűtésköltség helyett lenne 1.2 millió.
59.
Kérlek, ne magyarázd meg, hogy nem kell fűteni az ilyen társasházi lakásokat!
Egy ingatlanban jártas ügyvéd kell neked. Meg kell próbálni társasházzá nyilvánítani a házat. Nem igazán ismerem a menetét, de az biztosan kell hozzá, hogy valamennyire elkülöníthető lakrészek legyenek a házban. Kell rólla valamilyen tervrajz, és ha megy a dolog, be kell majd jegyeztetni a földhivatalban, és a lakások külön helyrajzi számot kapnak.
Ha jogilag lehetséges is, sajnos az ügyvédek sem dolgoznak olcsón, és hosszadalmas is. Viszont ahány lakrész kerül kialakításra, annyival meg lehet szorozni a kedvezményes gázmennyiséget.
$67
Ha már a Kérdezőnek vízteres a fűtése, akkor pár darab napkollektorral már tudna annyi fűtés rásegítést csinálni, amivel csökkenteni tudja valamelyest a gázszámlát. Gyorsabb mint az ügyvédi huzavona.
66: Ízlés dolga. A bérlőmnek a havi fogyasztása az említett lakásban (víz, gáz, villany) 3500 Ft körül van, évente 120 m3 alatt használ korszerű kombicirkóval. Az enyém több lenne, nekem nem elég a 19 fok.
Én kijjebb lakom, nagyobb és hidegebb lakásban, november végén szoktam kezdeni a fűtést 18 fok körüli benti lehűlést megvárok, ez kb. addigra jön el, de csak ott fűtök, ahol ücsörgök, így simán vannak a lakásnak 17 fokos zugai is januárban. Évi 5-600 m3-t minimum elhasználok, főzés, melegvíz is gázról van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!