Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mit csináljunk télen?!

Mit csináljunk télen?!

Figyelt kérdés

Nagy családi házban lakunk, télen több mint 100 ezer forint a gázszámlánk, 800 köbméter megy el 1! hónapban, pedig csak 18-20 fokon tartjuk a hőmérsékletet, hogy ne fagyjanak le a csövek. 4-en lakunk a házban, ebből hármunknak van keresete. Hogy lehet kifizetni 800-900 ezer forintot majd csak a gázra? Nem hiszem hogy egyedül lennénk ilyen szituációban, de jelenleg tényleg nem tudjuk mi lenne a teendő.

Átalakítás szempontjából mi jöhetne szóba? Kinek kéne erről szólni, hogy nagy bajba leszünk?

Aki tud ötletekkel segíteni az kérem tegye meg, előre is köszönöm!

2022. aug. 20. 19:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 A kérdező kommentje:
39. Jó ötlet, csakhogy a 900 ezret ki se tudnánk fizetni havonta, így nincs miből elmenni Thaiföldre :( Hacsak nem viszel magaddal?
2022. aug. 20. 21:30
 42/79 anonim ***** válasza:
81%
Miert fagynanak le a csovek ha futotok klimaval vagy hosugarzoval? Nem kell minden szobaba.. huzzatok ossze magatok addig. Hagytok egy furdot meg 1-2 szobat addig 🤷 az atalakitas sztem dragabb lenne mint a rezsi 😀 Amugyis melegek a telek. Sztem alapbol se lenne minusz a lakasba
2022. aug. 20. 21:38
 43/79 anonim ***** válasza:
67%

Végigpörgettem a válaszomat, ha elnéztem bocsi, de nem hittem a szememnek, hogy csak a 32. válaszoló kérdezetz rá a miértre?

Pedig pont itt van a kutya elásva, minek ekkora ház? El kell adni és venni helyette élhetőbbet.

Bocsi, de nem tudlak sajnálni 4 embernek ez konkrétan palota. Értelmetlen pazarlás.

2022. aug. 20. 22:12
 44/79 anonim ***** válasza:
76%
#43, szerinted ki fogja ezt a házat így megvenni? Neki lesz 800 e Ft-ja a fűtésre? Max. egy befektető, aki zöldíti a fűtést/áramot, és egy kis haszonnal majd tovább adja.
2022. aug. 20. 22:15
 45/79 anonim ***** válasza:
89%

El kell fogadni hogy 4 embernek 300 m2 luxus.

Végig kell gondolni hogy hogyan lehet lezárni a ház egyes részeit télen. le kell redukálni a lakott területet kb. 100 m2-re.

A többi helyiségben elzáró csapokat kell felszereltetni és le kell üríteni a fűtési rendszert hogy ne faggyon szét.

2022. aug. 20. 23:19
 46/79 anonim ***** válasza:
85%

Szakaszolni kell a fűtési rendszert. Óriási pazarlás és luxus 300nm-t kifűteni pusztán 4 emberre. Meg csak akkor kell fűteni, amikor otthon vagytok. Reggel elmentek dolgozni, délután visszajöttök, estére picit belangyosítjátok aztán kész. Aludni meg lehet hűvösben is.

Ablakokat meg rakjátok be rongyokkal meg szivacsokkal a réseknél, mert a huzat meg a szél a fűtési energiának kb. a 30%-át kiviszi az utcára.

2022. aug. 20. 23:27
 47/79 anonim ***** válasza:
19%

"Mintha a fa ára nem lenne ugyanolyan horrorisztikus."

De miért nem ültetsz fákat?

300 m2es házhoz nem tartozik kert?

2022. aug. 20. 23:34
 48/79 anonim ***** válasza:
79%

Én több fűtési szezonban is úgy programoztam a termosztátot hogy amikor nem voltunk otthon akkor lejjebb vettem a hőfokot.

Két éve állandó hőmérséklet van a lakásban. A gázszámla nem lett több.

Amikor éjszakára lejjebb vettem a hőfokot akkor reggel a felfűtés miatt folyamatosan ment a kazán.

2022. aug. 20. 23:34
 49/79 anonim ***** válasza:
79%
Miér fagyna el a cső. Nem kell ahhoz 18 fok, elég 5 fokra beállítani, ha valami gebasz lenne és fűteni árammal, be se kapcsolna a gáz. Ráadául pár nap van már telente, amikor tényleg fagy.
2022. aug. 21. 09:26
 50/79 anonim ***** válasza:
3%

Szóval kicsi volt a kb. 150 négyzetméter 4 embernek, ezért kellett még hozzáépíteni, hogy 300 legyen?

Ezt 20 köbméter fából ki lehetne fűteni, ami kevesebb, mint egy havi gáz.

Egy dolgot tudsz ismételgetni, hogy elfagynak a csövek.

Temperáló fűtést kell tartani, s akkor nem fagynak el.

80-100 négyzetméterre húzódtok, ott 18-20 fok, többi helyen 8.

2022. aug. 21. 09:36
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!