Kiket érint valójában ez a rezsimizéria?
Mostanáig minden ilyen dologtól, mint covid, háború, rezsi, stb. elzárkóztam, még a facebookon, meg a mindenhol feljövő híreket is elpörgettem, mert teljességgel hidegen hagyott, semmi bajom, sosem voltunk betegek, éljük az életünket, nincs hitel, nincs gyerek, saját, alacsony fogyasztású kisház, régi, de takaros, tehát mi megleszünk.
De a körülöttem élők két csoportra oszlanak, és a sopánkodók vannak többségben. És ezek mind a gazdagabb réteg, fullos házzal, gyerekekkel, új autókkal. Akkor ők miért sírnak? A másik oldal pedig kb.mint mi. Nem félnek, mert addig nyújtózkodtak világéletükben, ameddig a takaró ért.
Nekem van egy teóriám, de azért érdekel a ti véleményetek, hogy kik fogják ezt nagyon megérezni?
15: kérlek, mondd ezt el olyan keleti régióban élő családoknak, akik dolgoznak nettó 150-ért, vagy minimálbérért, vagy még rosszabb: közmunkásként. 2 fizuból eddig talán épphogy el tudták szerényen tartani a családot (már eddig is nélkülözve), de a szigeteletlen házuk fűtése most majd vagy elviszi legalább az egyikük fizetését, vagy nem fűtenek. Mit csináljanak? Költözzenek el? Hova, miből? Ki fogja megvenni a lepusztult, pénznyelő házukat egy szar régióban?
Egyébként ha kihúzod a seggedből a fejed, és picit olvasgatsz, rájössz, hogy igenis a mai magyarországon is vannak olyan gyerekek, akik csak az óvodában és az iskolában kapnak meleg ételt, és csak ott vannak fűtött helyen. Elhiszem, hogy kényelmes fizetésből a fűtött házadban ez elképzelhetetlen, nekem is az, de létező jelenség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!