Haver közgazdász diplomával egy fél éve elég sötét képet fest őszre a gazdaságunkra nézve. A rezsi ezt csak tetézi. Te mit gondolsz? Illetve milyen mértékben? Mivel támasztod alá?Ha most 30 000-et költők/hó kajára maa mire készüljek mennyit fogok?
Figyelt kérdés
Ha megkérhetem, csak olyanok válaszoljanak akik alá is tudják támasztani. Politikát nem vigyünk bele...2022. júl. 28. 11:21
1/27 anonim válasza:
Szerintem, ez már jól látszik, hogy csak a ksh-s átlag kereset valamint az inflációs adatokat egymás mellé teszed, hogy a fizetés nem nő annyival, mint amennyivel az infláció ebből következik, hogy az életszínvonal csökkenni fog, a kereslet csökkenni fog, ami lassítja a gazdaságot.
2/27 A kérdező kommentje:
Persze egyes. Ebben igazad van. De én arra gondoltam pl. hogy, az a Pepsi ami most 420 Ft kerül majd 800-900, esetleg 1000 Ft-ba? Tehát ilyen mértékű drasztikus emelkedése kösz nek? Jóbb példa most nem jut eszembe. :)
2022. júl. 28. 11:27
3/27 A kérdező kommentje:
* emelkedések lesznek?
K...va telefon...
2022. júl. 28. 11:28
4/27 anonim válasza:
Szerintem azért ilyen mértékű emelkedés nem lesz, ahogy szépen nő az infláció, csöken a kereslet ami hosszú távon csökkenti az árakat.
5/27 A kérdező kommentje:
Neked legyen igazad! :)
2022. júl. 28. 11:33
7/27 anonim válasza:
Ha megkapjuk a covid helyreállítási pénzt, akkor még tovább emelkedik az infláció, ez a rossz forgatókönyv. Ha nem kapjuk meg az EU-s lóvét, az a katasztrófa-forgatókönyv.
8/27 anonim válasza:
Hali, én is közgazdász vagyok, igaz még mesteren meg posztgraduális cuccokon tanulok, de na.
Van több tippem mikre gondol a haverod, és igen, rohadtul meg fog változni az életünk, de nem kell betojni,étel és munka lesz.
Az viszont, hogy a béred hogy fogod elkölteni.. Én nagyon pesszimista vagyok, ha már az ételt kérdezted, szerintem ezek voltak az utolsó évek pl, hogy egy középosztálybeli-alsó középosztálybeli munkás még napi szinten tudott valódi húst enni, minimum olyan lesz, mint a szocializmusban, hogy vasárnap kiosztanak a családban mindenkinek 1-1 szeletet. Nem véletlen nyomják ezt a műhús témát.
A fast fashion is rohadtul át fog alakulni, spórolósabb világ lesz.
9/27 anonim válasza:
Hogyan tudsz enni minden nap 30 ezer forintból egy hónapban? Vagy otthon laksz és kapsz enni pluszban?
10/27 anonim válasza:
Én azt látom hogy irgalmatlan sokat költenek az emberek, nem úgy tűnik hogy bármit megszorítana a lakosság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!