Gáz fűtés "átlagos" érték 144köbméter/hó, megfelelő fűtéssel hogy tartható?
Figyelt kérdés
Rokon üres házában őrlángos fűtés van télen 3 konvektor 40 köbméter/hó 16 fokkal. Ha ott lakna akkor 3-4-es fokon égetéssel átlépné a limitet nem?2022. júl. 21. 10:18
21/47 anonim válasza:
#20, a rendelet szerint évente jár a 12x144 köbméter gáz. Ha a téli hónapokra rávernek ekkora pluszköltséget, a fél ország fogja őket nyársra húzni, köztük én is.
22/47 anonim válasza:
21es... igen jár. De ha adott hónapban nem meríted ki a 144es gázkereted akkor széttárják a karjaikat.
Nekem ha éves szinten nézem kb 10-15%-os a tulfogyasztasom gázból.
De nyáron csak mondjuk 50et használok, télen 350et.
Eves viszonylatban a 10% pluszert fizettet velem százezreket. Sokszázezreket.
23/47 anonim válasza:
#22, de ezt hol olvastad? Hát ki fog kijönni leolvasni, hogy hol áll éppen az órád? Bediktálok arányosan minden hónapban annyit és/vagy beállítom átalányra.
24/47 anonim válasza:
23: a rendeletbe le van írva. Illetve az mvm kozlemenyeben napi elszamolast irnak.
A leolvasást vagy bediktálást én sem tudom. 23000 körül fizetek átalányt havonta.
De volt arról is valami hír hogy 1 évre visszamenőleges átlagot veszik alapul. De ezt nem tudom es nem is ertem
25/47 anonim válasza:
Aki tudja az éves fogyasztását, az bediktálhat bármilyen mennyiséget aszerint, hogy mikor jut több pénzhez vagy mikor kell félretenni pl szülinapra, egyéb ünnepekre. Majd az éves leolvasáson ki lehet hozni nullára. Az MVM honlapján már most írják a főoldalon, hogy mennyi a várható éves fogyasztás. Lépjetek be, nézzétek meg.
26/47 anonim válasza:
21: itt oltári nagy cirkusz lesz télen. Főleg mert a sok aluliskolázott vidéki fidesz szavazó még mindig azt kántálja, hogy úgysem így lesz ez, nem hagyják, hogy tönkremenjünk, Viktor megment minket. Meg mert sokan ténylegesen ki sem tudják számolni, mennyi lesz az annyi. Na, majd amikor megjön a decemberi gázszámla, akkor jó nagyot fog ez szólni.
27/47 anonim válasza:
eszerint pl átalánynál nem lesz gond, meg adott hónapokban se, mikor többet szedne az ember, olvassátok végig
28/47 anonim válasza:
Vidéki házakban a 3-400 m3-es téli fogyasztásokkal ez így is szopóroller.
29/47 anonim válasza:
Fölmentem az MVM oldalára, ott lehet kalkulálni is. Beírtam, hogy évi 1000 köbmétert tervezek használni - ez fele annak, mint amit most-, és havi 60 ezres számlát dob ki. Elszúrtam valamit? Most a havi 15 ezret fizettem, ha fele lesz a gázom, akkor a négyszeresét?
30/47 anonim válasza:
Bocsánat, 110 500 Ft, a havi 60 ezer évi 500 köbméterrel jönne ki. WTF?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!