Gáz fűtés "átlagos" érték 144köbméter/hó, megfelelő fűtéssel hogy tartható?
(Üres házban minek 16 fok??? - mindegy, nem az én dolgom)
Amúgy szerintem a legtöbb családi házban sehogy, max. ha az illető csak 1 szobát fűt.
Ez őrlángos fűtés, ennél nincs lejjebb. De kicsit el is írtam 13 fok körül nagyon hidegebb napokon 9 körül.
Sajnos elég furán számolták ezt a átlagot. :(
Nálunk nem most kezdődik majd a spórolás, hanem vagy 15 éve, mert már akkor sem bírtuk volna az egész házat (3 szoba +konyha, fürdő) konvektorokkal kifűteni 22-24 fokra.
Nem nyomorgunk, de igencsak kispénzüek vagyunk betegség okán.
Szigetelés, fűtés korszerűsítés csak álom volt eddig, ezután meg végképp.
Így aztán csak 2 helyiséget fűtünk konvektorral (azt is módjával) és van egy kályhánk, amit csak komoly hidegben fűtünk be. Ehhez van egy szezonra kb. 10-15 q fánk.
Így aztán az átlagfogyasztás alatt vagyunk, de éppen csak egy hajszállal, úgy 30 kW-tal éves szinten.
5-ös vagyok, hülyeséget írtam!
Nem kW-tal, hanem m3-el, csak már szétmegy a fejem a számoktól, mértékegységektől, forintoktól!
mJ-ban számolnak, és éves fogyasztást. Csak a módja nem tiszta még.
Ha 6 hónapon át nulla, 6 hónapon át dupla, az egyenleg belül van a kereten. De ha havonként nézik a túlfogyasztást, az nagyon nem lenne jó.
1900 köb volt a tavalyink.
6000 kwh az áram.
Szopóálarc fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!