178 volt idén a legtöbb egy hónapban, de rámegyek, hogy ezt is csökkentsem, nehogy túllepjük.
A gáz visazafogása lesz az izgalmasabb. Ott 144 helyett 400-at fogyasztunk el egy téli hónapban (200nm ház).
villany 3-320 KWh/hó --> fájni fog
gáz bekötés folyamatban, fa tüzelést váltaná.
Gáz esetében nem hiszem hogy havi lebontásba néznék, villany többnyire mindenkinek hasonló egészévben, kivéve aki azzal fűt.
De gáz esetében nyáron csak főzéshez vagy melegvízhez használod, így meg sem közelíti a 144 Nm3/hó-t. Lehet az lesz, hogy 1728 Nm3/évig rezsi csökkentett áron kapod utána pedig piacin (remélem az a piaci követi is a piaci árakat és nem ragad ott ahol van.)
HA nem így lesz akkor én éves elszámolást kérek gázra, villanyra már a napelem miatt alapból az van most is.
"villany többnyire mindenkinek hasonló egészévben, kivéve aki azzal fűt."
Szerintem ez így nagyon nem igaz. Kertes házban nyáron pl. a locsoláshoz a szivattyú és a klíma is nagyon megnyomja. Télen a gázkazán, szárítógép. Tavasszal és ősszel meg nincs se fűtés, se klíma, se locsolás, se szárítógép jóesetben.
+3 a szaldó elszámolás, elszámolását nem említették, hogy milyen áron vehetem vissza a feltöltött áramot.
egy egyszerű példa: 3 kw-os napelem termel 3200KWh/év (4.5 KWp-re lesz felbővítve hamarosan).
2520 a rezsicsökkentett keret.
Most kb 700-al többet termelek, de még kéne kb 600 hogy nullázzam a fogyasztásom. Várható ~1300 KWh többlet fogyasztás a rezsicsökkentett határhoz képest. A kérdés az, hogy vajon ezt hogyan számlázzák ki, mert alapvetően 3200-at megtermelek és 600-at vennék az e-ontól, az pedig a 2520 alatt van
56 nm, 2 szobás szigetelt panel, 2 folyamatosan menő számítógép, Időnként mosogatógép/mosógép/tv, nyáron 2 klíma.
Eddig a legnagyobb fogyasztásunk 140 kWh volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!