Van más is aki úgy gondolja, hogy az átlagfogyasztás fölötti rezsi piaci áras megfizettetése alapvetően egy jó ötlet?
Ki az a 2 hülye, aki leszavazott? Benne van a jogszabályban, hogy így kell kiszámolni diktálásnál.
116.
Ne zavarjon, hogy egy gombnyomással vissza lehet utalni: MVM Next app - Számláim - Egyenleg.
Úgy imádom, amikor mindenféle mélyebb ismeret nélkül osztjátok itt az észt.
Én nem látom azt, hogy lenne egy határozott kijelentés arra vonatkozóan, hogy havi diktálós és átalányos előfizető, hogyan használhatja a gázt.
Tehát, 1 hónapban 144m3 a diktálósnak és az átalányosnak VAGY tök mindegy a havi fogyasztás, de ne lépjék túl az éves 1729m3-t az év végén.
Ez 2 ellentmondó kormányzati kijelentés, mert tény, hogy nyáron talán csak a lángosos használja el a 144m3-t, de egy lakos a3m3-t se...
Miért nem lehet tologatni a felhasználási keretet télre, hiszen akkor fűtünk?
Nincs ez még normálisan átgondolva...
122.
Én se értettem mert Gulyás végig havi fix 144m3 gázról beszélt végig, és ha azt túllépjük az már piaci áras, meg hogy nem átvihető másik hónapra. ( Ez volt az előzetes)
Ezt azóta már megoldották azzal a részletszabállyal, hogy (összesen 1729m3 gáz ) időarànyosan jár 1 évre, vagyis ha jelentős a különbség a téli és a nyári gázfogyasztás között mert pl gázzal fűtesz, akkor a nyáron megspórolt gáz átvihető télire. Csak azért oda kell figyelni. Mert az az 1729 nem valami sok.
123
Akkor, ezt az 1729-et csak az tudja figyelni anyagilag-órailag, aki havi elszámoláson van.
Persze, az átalányos is lesheti, de max a gázóráját, aztán év végén, ha nem stimmel az ő számítása a szolgáltatóéval, hisztizhet-vizethet végül lényegében.
Szerintem, ennyi beosztható télre, hiszen tavasz-nyár-ősz szinte néhány m3 a fogyasztás.
Ez a veszélye pont az átalányfizetésnek. Az ember azt hiszi letudva, tervezhető költség havonta, ujjé, aztán év közben meg gőze sincs hol tart, év végén meg jön a meglepi, hogy a francba, tök feleslegesen tekertem le 19-re télen, mert megmaradt 300 m3 keretem, vagy pont fordítva, mi a franc ez a plusz 300 ezres számla?
A diktálós sokkal jobban képben van, mivel kénytelen megnézni azt az órát havonta és évközben is tud hangolni a fogyasztásán, akár felfelé, akár lefelé. Meg amúgy is normálisabb dolog mindig pont annyit fizetni, amennyi a fogyasztás.
124
Igen. Havi diktálással könnyebb nyomon követni a dolgot, ha nem akarsz nagyobb meglepetést.
Átalányban is nézheted havonta az órát, de ennek adatát csak év közben 1-2x nézi a szolgáltató meg.
A panelesek szívják meg a legjobban, mert 1 gázóra van, aztán 10-20-30...100 lakó is rá és lakásarányosan elosszák a költséget.
Az is fizet-sokat, aki még egy bablevest se főzött vagy nem fűtött semmit.
128
A költség megosztók hitelesíthetetlenek, úgy fütyülnek, ahogy fütyülteti a közös képviselőtök;)
Akkor is "mér", de inkább csak számol, amikor letekerve van a radiátor és te sütöd a karácsonyi sütit.
A legnagyobb átverés...és most a spórolások miatt lesznek, akiknek 90-es számla a jutalmuk, ha csak 1-esen fűtenek is panelben..., de ez más történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!