Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Van más is aki úgy gondolja,...

Van más is aki úgy gondolja, hogy az átlagfogyasztás fölötti rezsi piaci áras megfizettetése alapvetően egy jó ötlet?

Figyelt kérdés
Mármint persze kidolgozhatták volna a részleteket tisztességesebben, pl. figyelembe venni a lakók számát, vagy kárpótolni akinél csak áram van, de alapvetően végre egy intézkedés, ami spórolásra ösztönzi a lakosságot.

2022. júl. 19. 13:27
 121/141 anonim ***** válasza:

Ki az a 2 hülye, aki leszavazott? Benne van a jogszabályban, hogy így kell kiszámolni diktálásnál.

116.

Ne zavarjon, hogy egy gombnyomással vissza lehet utalni: MVM Next app - Számláim - Egyenleg.

Úgy imádom, amikor mindenféle mélyebb ismeret nélkül osztjátok itt az észt.

2022. júl. 21. 21:46
 122/141 anonim ***** válasza:

Én nem látom azt, hogy lenne egy határozott kijelentés arra vonatkozóan, hogy havi diktálós és átalányos előfizető, hogyan használhatja a gázt.

Tehát, 1 hónapban 144m3 a diktálósnak és az átalányosnak VAGY tök mindegy a havi fogyasztás, de ne lépjék túl az éves 1729m3-t az év végén.

Ez 2 ellentmondó kormányzati kijelentés, mert tény, hogy nyáron talán csak a lángosos használja el a 144m3-t, de egy lakos a3m3-t se...

Miért nem lehet tologatni a felhasználási keretet télre, hiszen akkor fűtünk?

Nincs ez még normálisan átgondolva...

2022. júl. 21. 22:16
 123/141 anonim ***** válasza:

122.

Én se értettem mert Gulyás végig havi fix 144m3 gázról beszélt végig, és ha azt túllépjük az már piaci áras, meg hogy nem átvihető másik hónapra. ( Ez volt az előzetes)

Ezt azóta már megoldották azzal a részletszabállyal, hogy (összesen 1729m3 gáz ) időarànyosan jár 1 évre, vagyis ha jelentős a különbség a téli és a nyári gázfogyasztás között mert pl gázzal fűtesz, akkor a nyáron megspórolt gáz átvihető télire. Csak azért oda kell figyelni. Mert az az 1729 nem valami sok.

2022. júl. 21. 22:30
 124/141 anonim ***** válasza:

123

Akkor, ezt az 1729-et csak az tudja figyelni anyagilag-órailag, aki havi elszámoláson van.

Persze, az átalányos is lesheti, de max a gázóráját, aztán év végén, ha nem stimmel az ő számítása a szolgáltatóéval, hisztizhet-vizethet végül lényegében.

Szerintem, ennyi beosztható télre, hiszen tavasz-nyár-ősz szinte néhány m3 a fogyasztás.

2022. júl. 21. 22:36
 125/141 anonim ***** válasza:
100%

Ez a veszélye pont az átalányfizetésnek. Az ember azt hiszi letudva, tervezhető költség havonta, ujjé, aztán év közben meg gőze sincs hol tart, év végén meg jön a meglepi, hogy a francba, tök feleslegesen tekertem le 19-re télen, mert megmaradt 300 m3 keretem, vagy pont fordítva, mi a franc ez a plusz 300 ezres számla?

A diktálós sokkal jobban képben van, mivel kénytelen megnézni azt az órát havonta és évközben is tud hangolni a fogyasztásán, akár felfelé, akár lefelé. Meg amúgy is normálisabb dolog mindig pont annyit fizetni, amennyi a fogyasztás.

2022. júl. 21. 22:46
 126/141 anonim ***** válasza:

124

Igen. Havi diktálással könnyebb nyomon követni a dolgot, ha nem akarsz nagyobb meglepetést.

2022. júl. 21. 22:51
 127/141 anonim ***** válasza:
71%

Átalányban is nézheted havonta az órát, de ennek adatát csak év közben 1-2x nézi a szolgáltató meg.

A panelesek szívják meg a legjobban, mert 1 gázóra van, aztán 10-20-30...100 lakó is rá és lakásarányosan elosszák a költséget.

Az is fizet-sokat, aki még egy bablevest se főzött vagy nem fűtött semmit.

2022. júl. 21. 22:54
 128/141 A kérdező kommentje:
Panelban is van ahol van egyedi mérő a fűtéseken. Valamint én úgy tudom, a távhőre egyenlőre nem vonatkozik.
2022. júl. 22. 09:09
 129/141 anonim ***** válasza:

128

A költség megosztók hitelesíthetetlenek, úgy fütyülnek, ahogy fütyülteti a közös képviselőtök;)

Akkor is "mér", de inkább csak számol, amikor letekerve van a radiátor és te sütöd a karácsonyi sütit.

A legnagyobb átverés...és most a spórolások miatt lesznek, akiknek 90-es számla a jutalmuk, ha csak 1-esen fűtenek is panelben..., de ez más történet.

2022. júl. 22. 09:13
 130/141 A kérdező kommentje:
Távhőre továbbra sem vonatkozik a szabály.
2022. júl. 22. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!