Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Van más is aki úgy gondolja,...

Van más is aki úgy gondolja, hogy az átlagfogyasztás fölötti rezsi piaci áras megfizettetése alapvetően egy jó ötlet?

Figyelt kérdés
Mármint persze kidolgozhatták volna a részleteket tisztességesebben, pl. figyelembe venni a lakók számát, vagy kárpótolni akinél csak áram van, de alapvetően végre egy intézkedés, ami spórolásra ösztönzi a lakosságot.

2022. júl. 19. 13:27
 101/141 Shaddark ***** válasza:
100%

Igen, a szociális háló nálunk ilyen "apuskás", szemben a nyugattal ahol rendes béreket adnak, ezért nem szorulnak rá a rezsicsökkentésre.

De nem is nyernek a kormányok tizen-éven keresztül választást...

Az órák ha jól vettem ki rezsihely szerint számítanak, azaz beleszámít a nappali (A1) és az völgyidőszaki (A2) és a vezérelt (B) tarifa is.

A H, ami a légkondis fűtéshez van fűtés szezonban, marad 36 Ft.

A B GEO tarifát nem tudom, nem kerestem mert olyat nem használok.

De ha ez is külön lesz 36-ért, akkor érdemes lehet beköttetni a légkondihoz nyárra, mert a H nem működik nyáron.

2022. júl. 21. 11:46
 102/141 Shaddark ***** válasza:

Közben rákerestem,

"

A villamosenergia kapcsán fontos, hogy az egész rendelet hatálya alól kivették a B GEO árszabást, ami a hőszivattyúk kedvező áramtarifa melletti működtetéséhez kell. Emellett szintén kivették a kedvezményes H tarifát is a fűtési idény idejére (nem kell figyelembe venni a H tarifa szerinti árammennyiséget a fűtési idényben).

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva."

Szóval mindkettő marad kedvezményes és nem számít bele. Az összes többi igen.

2022. júl. 21. 11:49
 103/141 anonim ***** válasza:
47%

101

Értem, de aki "H" fogyasztó, annak mekkora a kedvezményes fogyasztása 1 hónapra, annak is 200?

Mert klímás fűtés olcsón se olcsó...tudtommal.

Engem nem érint, de szerintem sokakat vidéken-telken...stb.

2022. júl. 21. 11:58
 104/141 Shaddark ***** válasza:

A H tarifára nincs semmilyen megszorítás.

A klímás fűtés H tarifával olcsó. Jelenleg ez a leg-gazdaságosabb fűtési módszer. Mivel kevesebb energiából nagyobb meleget állít elő mint bármely más technológia, ennek a legjobb a hatásfoka.

Ezért ez a fűtési mód támogatva van EU szerte.

Persze ha rosszul tervezik ez is lehet drága.

Egy bérházban amit körbe fűtenek ki lehet jönni 50ből egy fűtés szezonban.

Családiban már nem, de a gáztól még ott is olcsóbb picivel.

Mondjuk ha valaki túlszalad a gáz limiten, akkor a 7* árnál már sokkal olcsóbb lesz.

2022. júl. 21. 12:07
 105/141 anonim ***** válasza:

#104 Kertes házban lakom, hidd el, még így is olcsóbb volt eddig a klímával fűtés, mint a gáz vagy fa.

H tarifa eddig nem volt, mert 400.000 lenne a szabványosítás, kiépítés, most már ezt is megéri kifizetni.

2022. júl. 21. 12:23
 106/141 Shaddark ***** válasza:

Nekem megcsinálták 210-be szerencsére. Annyira messze van az utcai póznától? Vagy a szaki arrafelé nem kicsit drágábban dolgozik.

Mondjuk azért is szívtam a fogam, de beköttettem, mert tavaly a 36 pont fele volt a "rezsicsökkentett" rendes árnak. Most meg pláne megéri.

- Én mondjuk a bekötéshez is 90 km.-ől hívtam céget, olcsóbban megcsinálták mint a helyiek, és jobban is értettek hozzá.

2022. júl. 21. 15:05
 107/141 anonim ***** válasza:

#106 Nem ez a gond, hanem az, hogy nem szabványos a villanyóra szekrény. A bekötéshez ezt szabványosítani kell és egy 3 mérőhelyes új villanyóra szekrény 300 körül van+munkadíj.

Jövő héten tudok friss, aktuális árat mondani, mert jön a szerelő és kapok friss ajánlatot, de előzetesen ennyit mondott a telefonba.

2022. júl. 21. 15:36
 108/141 anonim ***** válasza:

Továbbra sem tartom igazságosnak, hogy akik havonta diktálnak tényleges fogyasztás alapján pl ( gázbol), azok a nyári alulfogyasztást nem vihetik át a téli hónapokra, hogy akkoriban nagyobb havi keret legyen.

Átalányra pedig nem mindig lehet átállni, szóval szívás lesz.

2022. júl. 21. 19:42
 109/141 anonim ***** válasza:
100%
Házközponti fűtésünk van. Van a házban egy háromgyerekes család. Ők már most visítanak, mert nem fogják tudni érvényesíteni a kedvezményt. A közös képviselő azt mondta, hogy nincs egyedi elbírálás, senki sem fog szívni az ő költségeik miatt. Fogyasztás alapján lesz szétdobva a befizetendő. Kíváncsi vagyok, máshol ezt hogyan fogják rendezni.
2022. júl. 21. 19:50
 110/141 anonim ***** válasza:
Ne farasszal mar ezzel a sok ingatlan hulyeseggel. Akinek szar helyen van a haza, az ott is marad. Az mindig is olcsobb volt, nehezebben lehetett eladni stb. De meg azoknak is felment az aruk, nyugodtan utana nezhetsz, akar itt is, h hanyan nyivakoltak, h meg erre sem telik.Persze, h dragabb egy nagyvarosi panel, azt hiszed most ezzel is nagyot mondtal....
2022. júl. 21. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!