Van más is aki úgy gondolja, hogy az átlagfogyasztás fölötti rezsi piaci áras megfizettetése alapvetően egy jó ötlet?
Igen, a szociális háló nálunk ilyen "apuskás", szemben a nyugattal ahol rendes béreket adnak, ezért nem szorulnak rá a rezsicsökkentésre.
De nem is nyernek a kormányok tizen-éven keresztül választást...
Az órák ha jól vettem ki rezsihely szerint számítanak, azaz beleszámít a nappali (A1) és az völgyidőszaki (A2) és a vezérelt (B) tarifa is.
A H, ami a légkondis fűtéshez van fűtés szezonban, marad 36 Ft.
A B GEO tarifát nem tudom, nem kerestem mert olyat nem használok.
De ha ez is külön lesz 36-ért, akkor érdemes lehet beköttetni a légkondihoz nyárra, mert a H nem működik nyáron.
Közben rákerestem,
"
A villamosenergia kapcsán fontos, hogy az egész rendelet hatálya alól kivették a B GEO árszabást, ami a hőszivattyúk kedvező áramtarifa melletti működtetéséhez kell. Emellett szintén kivették a kedvezményes H tarifát is a fűtési idény idejére (nem kell figyelembe venni a H tarifa szerinti árammennyiséget a fűtési idényben).
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva."
Szóval mindkettő marad kedvezményes és nem számít bele. Az összes többi igen.
101
Értem, de aki "H" fogyasztó, annak mekkora a kedvezményes fogyasztása 1 hónapra, annak is 200?
Mert klímás fűtés olcsón se olcsó...tudtommal.
Engem nem érint, de szerintem sokakat vidéken-telken...stb.
A H tarifára nincs semmilyen megszorítás.
A klímás fűtés H tarifával olcsó. Jelenleg ez a leg-gazdaságosabb fűtési módszer. Mivel kevesebb energiából nagyobb meleget állít elő mint bármely más technológia, ennek a legjobb a hatásfoka.
Ezért ez a fűtési mód támogatva van EU szerte.
Persze ha rosszul tervezik ez is lehet drága.
Egy bérházban amit körbe fűtenek ki lehet jönni 50ből egy fűtés szezonban.
Családiban már nem, de a gáztól még ott is olcsóbb picivel.
Mondjuk ha valaki túlszalad a gáz limiten, akkor a 7* árnál már sokkal olcsóbb lesz.
#104 Kertes házban lakom, hidd el, még így is olcsóbb volt eddig a klímával fűtés, mint a gáz vagy fa.
H tarifa eddig nem volt, mert 400.000 lenne a szabványosítás, kiépítés, most már ezt is megéri kifizetni.
Nekem megcsinálták 210-be szerencsére. Annyira messze van az utcai póznától? Vagy a szaki arrafelé nem kicsit drágábban dolgozik.
Mondjuk azért is szívtam a fogam, de beköttettem, mert tavaly a 36 pont fele volt a "rezsicsökkentett" rendes árnak. Most meg pláne megéri.
- Én mondjuk a bekötéshez is 90 km.-ől hívtam céget, olcsóbban megcsinálták mint a helyiek, és jobban is értettek hozzá.
#106 Nem ez a gond, hanem az, hogy nem szabványos a villanyóra szekrény. A bekötéshez ezt szabványosítani kell és egy 3 mérőhelyes új villanyóra szekrény 300 körül van+munkadíj.
Jövő héten tudok friss, aktuális árat mondani, mert jön a szerelő és kapok friss ajánlatot, de előzetesen ennyit mondott a telefonba.
Továbbra sem tartom igazságosnak, hogy akik havonta diktálnak tényleges fogyasztás alapján pl ( gázbol), azok a nyári alulfogyasztást nem vihetik át a téli hónapokra, hogy akkoriban nagyobb havi keret legyen.
Átalányra pedig nem mindig lehet átállni, szóval szívás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!