Van más is aki úgy gondolja, hogy az átlagfogyasztás fölötti rezsi piaci áras megfizettetése alapvetően egy jó ötlet?
"de elmennek a hazak, eddig pont az volt a baj, h kb. az isten hata mogott is horror az aruk, szoval ezt ne mondjatok"
Májusban ment el a szomszédom átlagos állapotú 100m2-es háza "horror" 9 millióért.(nincs szigetelés, nincs új nyílászáró) Dél-Baranya. Mennyi is mondjuk Pécsen egy kisebb panel? 15-20 millió. Számolgass...
(Unokatestvéremék 3,5 szobás panelt 28 millióért vettek Pécsen)
Nem vagy képben a vidéki árakkal az tisztán látszik.
Nah, ki is jött az új.
Ami jó, hogy a jelenleg legtakarékosabb fűtési módhoz tartozó csak fűtési idősuakban üzemelő un. H-s áramot meghagyták. Azaz légkondival továbbra is lehet takarékosan fűteni, már akinek van, mert elég drága bevezetni. Nekem a családi házba ahol édesanyám lakik, csak a légkondi 300 volt, bekötés 60 körül, a H-s áram beköttetése 210.
Az áram kétszerese lesz ha túlszaladunk - nálam ez légkondi meg minden extra nélkül is több. Nem hiszem hogy sokan alatta tudnak maradni.
A gázra kell majd nagyon figyelni, ez a rezsicsökkentett ár 7*-e lesz ha valaki túllépi.
Ez nálam épp hog annyi, pár köbméterrel vagyok alatta.
Úgy fűtök gázzal családi házat hogy egy szobát 20-21 körül, az összes többi helyiségben 16-18 körül van a hőmérséklet. Nem tudom hogy egy olyan családi házban ahol minden szobában laknak, elég lesz-e.
Mondjuk nem tartom fairnak, hogy a tavalyi árat nézik, szerintem kellene egy induló hónap és az alapján vizsgálni, esetleg folyamatosan havonta.
Vagy ha valaki alá megy adott hónapban, akkor arra a hónapra a kedvezményezettet számolni.
97
Tehát mától?
144 köbméter/hónap a gáz
210 kWh havonkénti a villany a klímásoknak is?
Azt nem értem, hogy az éjszakai áram + nappalival érvényes a határ vagy külön külön, mert itt arra utal a malackafejű, de az elmű egybe számolja:
"Bejelentette, hogy bevezettek egy új tarifát, az úgynevezett lakossági piaci árat, amely alacsonyabb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár: 2523 kWh/év fogyasztásig 36 forintért kapják a magyarok kWh-ként az áramot, e fölött pedig 70 forint 10 fillérért. Azt mondta, a kedvezményes határig 23 forint 10 fillér az éjszakai áram a háztartások számára, e fölötti fogyasztásnál pedig 62 forint 90 fillér. A földgáznál a kedvezményes tarifa az 1729 köbméter/év fogyasztásnál 102 forint köbméterenként, fölötte 747 forint, a valós piaci ár pedig 1020 forint."
Akkor lesnünk kell mind 2 órát és figyelni...
"Inkabb ledobbent, h egyesek azt hittek, h orokre marad az olcso rrzsi."
Senki nem hitte, ez nem hit kérdése.
Ellenben most mégis mi a jó büdös fenét tud csinálni az átlag ember, aki eddig is örült, ha kijött a pénzéből hó végéig? Kapnak szaros 180-200 ezer Forintokat, ha 300 körül az már vidéken jó fizetés. Ebből neveljék fel a gyereket, vegyenek neki lakást, indítsák el az életben, közben magukra is gondoljanak, újítsák fel a sajátot, és még próbáljanak élni is.
Tényleg egy dolog kellene, normális, emberhez méltó bérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!