Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Fizetni fogok a tavalyi gázra is?

Fizetni fogok a tavalyi gázra is?

Figyelt kérdés
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek aki álltalányt fizet a gázból, és szeptemberben lesz az éves leolvasás, annak is a magasabb díjat kell fizetni? Álltalányt vizetek minden hónapban és szeptemberben van a leolvasás. Augusztus 1-el már magasabb díjat kell fizetni. Én tavaly óta, most néztem meg, és 2400 m³ gázt használtam el. akkor nekem arra a közel 900 m³ gázra kell majd fizetnem kb. 800 ezer forintot? Jelenleg egyáltalán nem használok gázt, mert csak fűtünk vele, de az éves leolvasás szeptemberben lesz. Lehet kérni hogy jöjjenek előbb?
2022. júl. 17. 16:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Átalányosoknak az elmúlt 1 éves fogyasztás alapján számolnak 12 havi egyforma részletet és 2023 július 31 után lesz éves elszámolásod a szolgáltatóval.

Az alapján kapsz vissza pénzt, vagy fizetsz pluszban túlfogyasztás után még emelt áron, hogy alul vagy túlfogyasztottad e az éves 1729m3as korlátot.

Neked egyértelműen nagyobb lesz a 22 ezres havi gázszámlád mert ez nem kicsit túlfogyasztás az új rendszer szerint. És átalányosoknak így számolnak. Jövő nyáron pedig megnézik hogy ebben az évben mennyi volt a tényleges fogyasztásod. Elszámolnak. Kezdődik egy új kör.

A most augusztus 1- 2023július 31 közötti időszak fogyasztása pedig majd csak a 2023 augusztus 1 és 2024 július 31 közti átalányodat fogja befolyásolni.

2022. júl. 23. 21:00
 22/24 A kérdező kommentje:
Az éves leolvasás után átállok havi bediktálásra. Rendeltem 40 mázsa fát+ még van itthon kb. 10 mázsa. 2 cserépkályhám van. Tahat jövőre nem nagyon kell gázt fizetnem hála az égnek.
2022. júl. 24. 09:03
 23/24 anonim ***** válasza:

Jól teszed. Így a tavalyi túlfogyasztásofat még időben le tudod zárni.

Mi régóta havi diktáláson vagyunk, jobb így, és mi is rendeltünk fát kiegészítő fűtésnek . Ez az 1729m3 kb megfagyni elég, normál otthoni 22 fokra marhára nem. + Melegvizünk se lesz mindig mert egyszerűen nem fér bele ebbe a keretbe. A többszörös árat meg semmiképp nem akarjuk fizetni ha túlmennénk a havi limiten. Inkább biztosra megyünk.

2022. júl. 24. 10:26
 24/24 A kérdező kommentje:
Igen, jól megszívattak mindenkit.
2022. júl. 24. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!