Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Fizetni fogok a tavalyi gázra is?

Fizetni fogok a tavalyi gázra is?

Figyelt kérdés
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek aki álltalányt fizet a gázból, és szeptemberben lesz az éves leolvasás, annak is a magasabb díjat kell fizetni? Álltalányt vizetek minden hónapban és szeptemberben van a leolvasás. Augusztus 1-el már magasabb díjat kell fizetni. Én tavaly óta, most néztem meg, és 2400 m³ gázt használtam el. akkor nekem arra a közel 900 m³ gázra kell majd fizetnem kb. 800 ezer forintot? Jelenleg egyáltalán nem használok gázt, mert csak fűtünk vele, de az éves leolvasás szeptemberben lesz. Lehet kérni hogy jöjjenek előbb?
2022. júl. 17. 16:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmit sem lehet kérni, mert behalt a rendszer. Ugyanis a túlterheléstől összeomlott és nem lehet elérni élő ügyintézőt.
2022. júl. 17. 16:37
 2/24 A kérdező kommentje:
Az szép! Pedig hétfőn telefonálni akarok nekik, de akkor lehet hogy személyesen megyek be.
2022. júl. 17. 16:38
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

A Tv-ben azt mondták, hogy hetekre beteltek a sorszámok.

Ráadásul még ők sem tudnak semmit

De hajrá.

2022. júl. 17. 16:41
 4/24 A kérdező kommentje:
Marha jó!
2022. júl. 17. 16:47
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs kidolgozva a konkrét rendelet, senki nem tud neked pontosat mondani. Bemehetsz a szolgáltatóhoz, de csak időpontot fogsz kapni.
2022. júl. 17. 16:51
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

A jelenlegi félhivatalos változat szerint egy évre visszamenőleg nézik a fogyasztást. Ezek szerint a 2400 m3-t már elhasználtad, függetlenül attól, hogy most fűtesz-e, vagy sem.

Ha átalányt fizetsz, akkor gondolom 144 m3 X 12 hónap = 1728 m3. Tehát elvileg 672 m3 után fizetsz piaci árat, ha a leolvasásig már nem használsz gázt. Még azt sem tudjuk, hogy az ő olvasatukban mi a piaci ár.

De ez egyáltalán nem biztos, nincs még meg a pontos jogszabály.

2022. júl. 17. 17:08
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Meggyőződésem, hogy mikor bejelentették még ők sem tudták hogy lesz ez az egész és most megy a matekozás..
2022. júl. 17. 17:11
 8/24 A kérdező kommentje:

22 ezer forint havonta az álltalányom. De mindegy, szerintem fizetni fogok mint ezerrel.

,,Megvédjük a rezsicsökkentést, és a magyarok nem fogják megfizetni a háború árát." Na persze :D

2022. júl. 17. 17:36
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Erre pontosan most még senki nem tud válaszolni neked, de egy biztos, nagy szívás lesz sajnos.

Nekem pont nem átalány, hanem diktálásos minden hónapban, ezért télen a rezsicsökkentett mennyiség felett használok gázt, viszont nyáron szinte semmit. Akkor most hogy is fogják ezt számítani? Mert ha átalányban néznénk, egyáltalán nem érném el a havi 144 m3-t.

2022. júl. 17. 17:43
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

6.

Na az beba..na, hogy visszamenőleg kifizettessék. Miért nem mindjárt 1990-ig? A logikus az lenne, hogy aug 1-től mindenki kinullázva, a fogyasztásokat pedig a havi országos átlaghoz viszonyítanák minden hónapban, aki adott hónapban többet fogyasztott az úgy járt, átvitel nincs. (Hiszen az évek között sem lesz és most sincs átvitel)

Persze ezektől mit várunk? A részleteket is majd 31-én 23:59-kor teszik fel.

2022. júl. 18. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!