Mennyi rezsit fogtok fizetni az új árakkal?
Nekem nem emelkedik.
"Belpesti szingliként" (na jó, nem, csak a pasim a saját lakásában lakik) nem fogyasztok sokat. Beférek bőven a keretbe. A villany eddig volt 4-5 ezer, a gáz nyáron nulla, fűtési szezonban 5-10 ezer. 49 nm, szigetelt, egyedi fűtés, középső lakás, mindenhol szomszéddal.
A szüleimnek viszont szép emelkedése lesz. A mostani 40 ezres téli gázszámla (kádárkocka, vékony szigeteléssel) száz fölött lesz, amit én fogok nekik kifizetni.
+29
Sokat ront a helyzeten, hogy a magyar gazdaság romokban!
Államadósság 42000 milliárd, megduplázódott duplázódott 4 év alatt.
A tervezett állam háztartási hiány (3100) már májusban 83%-át elértük, de tavaly is majdnem tervezett duplája lett 5100 milliárd
A forint zuhan megállíthatatlanul idén 370-ről most a közép árfolyamon 406 -->~10%-os romlás! Még szomália és venezuela pénze is stabilabb!
Január 1 és mai árfolyamok...
A román lej 4,95-->4,94, horváth kuna 7,52 --> 7,51, meg sem érezte a háborút! Itt euro lesz 23-ban horvátoknál 24-ben románoknál.
De az ukránok pénze is erősebb mint a forint... 30,88 --> 29,58!!!
Szóval szívni fogunk...
Ilyen árak mellett és 10%-os hiteleknél valószínűleg bedől jövőre az építőipar, ha nem mentik meg.
Most sok KATA-s vállalkozó vissza adja a vállalkozását, tehát szakember hiány lesz. Én eddig 3 ilyent ismerek. Mindegyik fő állás mellett dolgozik/dolgozott. Kik fogják befejezni az idén épülő házakat/lakásokat??
Villany 5-6 ezer, gáz a leghidegebb hónapban 13 ezer, nyáron meg a 2 havi 3500 Ft.
Ketten vagyunk, szigetelt tégla, cirkó fűtés, két szoba, nincs tv, klíma, mosogatógép.
Ugyanannyit mint eddig.
Gáz: 15.000
Áram: 5.500.
(100 m2-es, 80-as években épült, régi nyílászárós ház, szigetelés nélkül. Fölötte használaton kívüli padlástér, alatta részben pince. Fűtésre, melegvíz előállításra és sütésre-főzésre használjuk a gázt. A termoszát éjjel 20, nappal 21,5 fokon van. Klímánk nincs. A háztartási gépek "A" vagy jobb energiaosztályúak, a világítás mindenhol ledes már vagy 10-15 éve.)
Négyen vagyunk egy lakásban.
A havi fogyasztás átalányban 290Kwh.
Ez "kissé" megemeli majd a villanyszámlát, még ha csak a negyedét nézzük.
A gázt meg már ne is említsem, jelenleg 26.000 átalánnyal.
Kb. 50-re jön ki most a rezsi.
A jelenlegi táblázatok alapján ez augusztustól 180 lesz.
Vagyis fejenként 12-13.000 helyett 45.000 ft várható (30-35.000 ft /fő lesz az emelés) , ami kb. 270%-os növekedést jelent.
Azért ezt szerintem bárki megérezné.
Mi ketten vagyunk. Van egy pici napelem rendszerünk(4 panel) gáz+elektromos+fa fűtés. A gázt csak akkor kapcsoljuk be ha nagyon hideg van és lusták vagyunk kimenni fáért.
Úgy számolom hogy nem fog emelkedni az ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!