Mennyit kell majd fizetni a villanyszámláért?
Nem értem..
Jelenleg 10.000 Ft körül fizetünk.
A Havi fogyasztás pedig 149 kw + 185 Kw
Kb. 335*50
Ha most nyögöd be, hogy az egyik vezérelt a másik sima (de melyik is?), akkor tanulmányozd az előző számlát...
Tanulmányozd az éves számlát. Számold ki a havi köbmétert.
Lehet, hogy a köbméterek nincsenek megadva; ekkor a MJ-t osszad el a MJ/köbméterrel, ezzel az éves köbmétert kapod.
Azért is szemét dolog köbméterrel számolni, mert az hígítható, így kerülhet bárki átlag fölé.
Kettő óra van!
Az egyiken a villanyborjler van!
A havi az kb 4000!
De még mindig nem tudom, hogy mennyit kellene fizetni érte.
B..
2 óra?
És ezt most mondod?
Kérdezni se tudsz..
Rossz pontokat nekem 2 kézzel osztogasd!
Gondolom A1 és B árszabás van nálatok. 149 kWh * ~38 Ft/kWh + 185 kWh * 23 Ft/kWh = 9917 Forint. Gondolom így jön ki a havi 10 ezres számla.
Azt még nem lehet tudni, hogy a 210 kWh-s limitbe mi hogyan fog beleszámítani. Arányosan növekszik a "nappali" és az "éjszakai" áram ára is a limiten felül? Együtt véve kell beleférni a 210 kWh-ba, vagy csak a nappalit nézik? Semmit nem tudni még. Lehetséges eseteket lehet felvázolni:
A eset) Minden arányosan növekszik, a 210 kWh fele-fele arányban oszlik meg, vagyis 105-105 kWh-ig olcsó az áram, felette drága. Ekkor 105*38 + 44*249 + 105*23 + 80*151 = 29441 Forint lesz a számlán.
B eset) Minden arányosan növekszik, de nem 105-105 kWh a kedvezményes ár, hanem az éjszakaival is el lehet érni a 210-es limitet, és akár a nappali fogyasztás teljes egésze kicsúszhat a drága részbe. Ez a legrosszabb opció, a kormányunktól azt is kinézem, hogy így határozzák meg. Ekkor a fizetendő: 185*23 + 25*38 + 124*249 = 36081 Forint.
Többet esetet nem számolok végig, rengeteg variáció van, amíg nem tudunk több konkrétumot, addig pontos értéket úgy se tudunk mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!