Miből fogjátok fedezni a túlfogyasztást? Miből vesztek
vissza?
Figyelt kérdés
Nálunk 4 fő lakik egy 100 m²-es szigetelt, műanyag nyílászárókkal felszerelt házban. A gáz nálunk havi 234 m³ az áram 321 kWh, ez havonta kb 100 ezer forint többlet, pedig semmi extra nincs, se medence, se semmi.
Én nagyon keveslem a 144 m³-t és a 210 kWh-t. Nálatok mi a helyzet?
Én mosogatógép, tv, szárító, fagyasztó nélkül élek.
2022. júl. 14. 17:29
22/51 anonim válasza:
"Én mosogatógép, tv, szárító, fagyasztó nélkül élek."
De minek?
2022. júl. 14. 17:32
23/51 anonim válasza:
Nekünk 2 före elég de szüken. Majd kevesebbet sütök mert a villanytüzhelyen jòkat tudtam sütni és eddig olcsòbb is volt mint a bolti.
Mosogatògép szàrítò és luxus dolgaink nincsenek így jön csak ki.
2022. júl. 14. 17:37
24/51 anonim válasza:
19-es, pedig ennyi a gázfogyasztásunk, idén még csak 500 m3-nél járunk :D
Ez újépítésű ház, 30 cm tégla 15 cm polisztirol szigeteléssel, födémben 30 cm, padlóban 12 cm, 3 rétegű ablakok, stabil 21-22 fokot tartva.
2022. júl. 14. 17:40
25/51 anonim válasza:
Anyumék emeletes nagy hàzban, ketten nos ök szívtàk meg igazàn. Bàr àllnék úgy anyagilag, hogy segíteni tudjak. A megnött gàz àrakat nem tudjàk megfizetni, majd vesznek egy kandallòt vagy esetleg sparheltot és fütenek egy szobàt. Csak a 140 nm hàz majd szétfagy akkor. Mielött jönnétek az eladàssal, borsodi faluban van,romàk lakta környéken , kutya se venné meg, ök meg mehetnének albérletbe öregkorukra.
2022. júl. 14. 17:46
26/51 anonim válasza:
Úúúúúgy tudtam, igyekeztem kiprovokálni! Besz-rok rajtad!!! És akkor értetlenkedsz (nem is első esetben) a 2. vagy 3. kérdésnél is, hogy egyeseknek hogy ilyen sok a fogyasztása? :D Gondold már át ezt újra, mi az értetlenkedés tárgya, Te hol állsz és hozzád képest ki hol áll és hányan állnak ott ahol Te! Újépítésű, bebugyolált házadban, ami a mai energetikai előírásoknak maradéktalanul megfelel, sőt egyébként bőven fölé van lőve, innen értetlenkedsz, hogy az átlag hogy fogyaszt ennyivel többet, mint Te! Az átlag nem ilyen házban él, mint a Tiéd, Te .......!
2022. júl. 14. 17:50
27/51 anonim válasza:
Nálunk nincs gáz. A villanyszámlánk télen 45 000 Forint körül van, ami idén télen kb. 250 ezer lesz a kalkulátorok szerint. El fogunk költözni itthonról, van egy üres lakótelepi lakásunk központi fűtéssel. Majd meghúzzuk magunkat azon a 40 négyzetméteren.
2022. júl. 14. 18:08
28/51 anonim válasza:
Az az átlagfogyasztás amit meghatároztak a mai 21 században nevetséges, vagy a gázból vagy a villanyból lesz valakinek túlfogyasztása.
Ennyit nem lehet megspórolni locsoláson hűtőn meleg vízen nem lesz spórolni.
Mindenki akit érint írjon a megválasztott országgyűlési képviselőjének hogy nem fogja tudni kifizetni a számlákat, ha levelekkel bombázzuk őket talán kapcsolnak hogy azok a fogyasztási adatok nem reálisak, és rengeteg ember fog fagyoskodni a házában.
2022. júl. 14. 18:25
29/51 anonim válasza:
21
"Én mosogatógép, tv, szárító, fagyasztó nélkül élek."
Na pont az ilyen igénytelen putris erdei remeték miatt jön ki havi hétezerre az átlagfogyasztás, ami miatt szív a fél ország.
2022. júl. 14. 20:21
30/51 anonim válasza:
#29, neeem, nem hiszem! Erre fogadni mernék, hogy fogyasztási helyekből vontak átlagot! Fogyasztási helyből, ebbe beletartozik a hétvégi ház, az eladás előtt álló ház, ahol nincs fogyasztás, az is, aki csak főz a gázzal, fával fűt, aki csak melegvizet csinál a gázzal, fával fűt stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!