Miből fogjátok fedezni a túlfogyasztást? Miből vesztek vissza?
Nálunk 4 fő lakik egy 100 m²-es szigetelt, műanyag nyílászárókkal felszerelt házban. A gáz nálunk havi 234 m³ az áram 321 kWh, ez havonta kb 100 ezer forint többlet, pedig semmi extra nincs, se medence, se semmi.
Én nagyon keveslem a 144 m³-t és a 210 kWh-t. Nálatok mi a helyzet?
"A villanyautónak reszeltek"
Milyen szerencse, hogy a benzin szinte ingyen van :D :D :D
Én nem értem, hogy van sok embernek ilyen magas fogyasztása.... Nem azt mondom, hogy a 210 kWh átlagos, de 320?
110 mm-es, jól szigetelt házban lakunk, havi átlag gázfogyasztás vízmelegítéssel együtt kb. 90-100 m3.
A villanyunk necces, ha megy a klíma és locsolunk is nyárom, simán meghaladja, de amúgy belefér.
Nekem van mosogatógépem, mosógépem és szárítóm + egyik helyiségben elektromos fűtés, másik helyiségben pb gázos konvektor...
Télen havi 600-800 kw elmegy, nyáron 350 körül... kiszámoltam, az eddigi 15 meg 35 helyett 60 meg 180 ezer lenne....
Szerencsére bojlerem az nincs, egy darabig így nem is lesz... gáz sincs bekötve.
40 nm parasztház
Ha valóban bevezetim ezt akkor nagy teljesítményű aggregátort fogok beszerezni, erről hajtom majd a 3 gépet... az elektromos fűtés helyére meg lesz még 1 palackos konvi...
Még a megemelkedett pb palackkokkal is meg piaci árú benzinnel is kb feléből fogok kijönni...
Kinti világításokat lekötöm, helyükre napelemes lámpák kerülnek...
Ahol eddig 2 led volt, ott 1 marad.
Így akkor beleférek a 210 kwba is.
A rezsi számlám kb 100 lesz, de 250 ezres fizuból élek vagy ez vagy kötöm el a villanyórát...
Azt gondolom, hogy a családi házakban újra mindenki beüzemel majd egy sparheltet.
Fűteni is és főzni is lehet rajta.
Majd alszunk megint egymás hegyén hátán a konyhában, mint gyerekkoromban.
Szép új világ jön...
110mm-est én is kitudnék fűteni :D A miénk 85m2+tetőtér beépítve. Fizikai képtelenség! Nézd át a számládat újra! Egy átlag 3 tagú család ha gázzal melegíti a fürdővizet, akkor csak a vízmelegítésre elhasznál kb. 30-40m3-t egy hónapban, úgyhogy fűtéssel együtt képtelenség, hogy 110m2-t kifűtesz 60m3-el! Persze lehet, ha egy héten egyszer zuhanyozol, mint a németek!
Az, hogy Te átlag 90-100köböt használsz 110m2-en, azaz 40-50 köbbel azon átlag alatt vagy, amit abból számoltak ki, amiben azok is benne vannak, akik gázzal nem fűtenek, akiknél áll üresen az ingatlan (eladás előtt áll), akik csak hétvégi háznak/nyaralónak használják az ingatlant stb. stb. azt akkor hiszem, amikor egy éves elszámolót beszkennelve megosztasz velünk, de látni akarom a gépészetet is, amivel bizonyítod, hogy nincs se villamos se fatüzelésű rásegítés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!