Egy fiatal lánynak mennyi lehet a kiadása a kaját illetően ha egyedül lakik?
Tudom mindenkinek más de ha valamit kellene mondani kb. mennyi lehet a kaja egy hónapban?
Egyedül szeretnék végre bérelni lakást Budapesten. A fizetésem 320.000Ft. Most nézem az albérleteket Pesten.
150.000Ft lenne az albérlet rezsivel együtt (kb.) és arra vagyok kíváncsi hogy a kajára vajon mennyit költhetnék kb.? Nem eszek túl sokat, nem főzök azért mindennap. 50 vagy 100 ezer? Csak mert szeretnék tisztában lenni vele hogy sikerülne-e egyedül fentartani magam a lakásban úgy hogy valami maradjon.
Kinek mennyi a kiadása kajára 1 hónapban?
29-30: szóval te nem tudsz felsorolni olyan apróságokat, amik a változatos receptekhez kellenek? tök jó!
Nem, nem preferálom a bő olajos sütést, sőt reformkonyhát követek, sorolhattam volna a mandulalisztet, kókuszzsírt, és avokádóolajat, és egy halom abszolút opcionális dolgot is, de nem az volt a célom, hogy megmondjam a kérdezőnek hogy mit főzzön - ahogy ezt neked nem sikerül felfognod -, hanem az, hogy érezze, hogy a napi menüt nem feltétlenül fedi le egy marék rizs és 2 db csirkecomb.
“ 29-30: szóval te nem tudsz felsorolni olyan apróságokat, amik a változatos receptekhez kellenek? tök jó!”
De: hús, zöldségek és ízek, illetve megfelelő főzési/sütési/ előkészítési technikák, a változatosság nem azt jelenti, hogy agyonsòzott előregyártott szarokat kell tenni mindenbe, egy étel nem attól lesz ízes vagy változatos, hogy kismillió fűszert vagy vagy leveskockákat dobálsz bele.
Én rengeteg ázsiai ételt is készítek, amik fűszeresek, de nem azért mert 10-20 különböző szart belerakok. Magyar konyha dettó, az exanyósom pörköltje az ékes példa: majoranna, oregáno, pirospaprika, bors, só, fokhagymakrém, kömény, pörköltkocka, gulyáskrém… após titokban átjárt hozzánk az én pörköltemet enni: pirospaprika, hagyma, fokhagyma és 1-1 paradicsom és paprika, az enyèmnek szaftja volt, nem hîg leve
Bolognai dettó
Exanyós szerint maggi mártáspor meg franc se tudja mi a szar kell bele (gulyáskrém , pirosarany)…
Szerintem, meg mirepoix meg egy hosszú lassú tűzön főzés
Egy darab húst sóval és borssal fűszerezve kb 6-8 különböző technikával készítve 6-8 különböző ízű ételt lehet kapni végeredménynek.
Egy alap fűszerkészletre nyilván szükség van, de totálisan felesleges mindenféle alapporokat meg leveskockákat vásárolgatni. Az általam írt minta bevásárlólistában még nasi is van, mégis bőven belefér az általatok hihetetlennek tartott 40k-s hatàrba ès egèszsèges, teljes értékű és változatos táplálkozást biztosít, megfelelő kalóriaértékkel, makro és mikrotápanyagokkal.
Nyilván elemeit bőven lehet cserélgetni, de aki azt állítja, hogy 40k/fő megoldhatatlan, vagy egészségtelen vagy hatalmas lemondásokkal jár az hazudik, sőt azt mondom, ha hajlandó valaki kompromisszumokat kötni, akkor akár 30kból is megoldható egy hosszú távon tartható, változatos és egészséges étrend, nyilván abban csoki meg sör meg tej nem lesz, de megoldható.
26-os: ha normálisan akarsz fözni, akkor egyáltalán nem kell, nem szabad(na) alapporokat, leveskockát, meg hasonló vackokat használni. A fözéshez ugyanis csak nyers alapanyagok - zöldségfélék, gabonatermékek, hüvelyesek, húsfélék, tejtermékek kellenek, meg friss vagy szárított zöldfüszerek, illetve só-bors és hasonló füszerfélék. Ezekkel mindent el lehet készíteni, egészségesebb és finomabb módon, mint a különbözö mesterséges vackokkal. A füszerek többségét meg nem kell minden alkalommal megvenni, hónapokig tart, mire egy-egy elfogy és újat kell venni helyette.
Az olajok meg ecetek szintén olyasmik, amik hónapokig elegendöek, ezek árban eléggé elhanyagolhatóak, mivel nem minden egyszerre fogy ki.
Alapporokat meg leveskockát én sem használok, de attól még igaza van abban, hogy kellenek plusz dolgok.
Pl füstölt húsok, fűszerek, zsírok, és zöldségek a főzéshez.
Teljesen más íze lesz egy pörköltnek, ha füstölt zsírszalonnával indítasz nem valami ipari olajjal.
Füstölt húsokat egyáltalán nem használok. A pörkölthöz teljesen fölölseges, csak elrontja az ízét.
Másrészt füszereket, olajat, ecetet csak ritkán kell venni, havonta nincs igazán jelentösége.
A zöldségféléket meg már régen belevettük a listába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!