Lakás, létezik, hogy ennyit fogyasztottunk volna?
Jan 24-én költöztem be, reggel 8-tól este 6-11ig dolgozok, reggel már 6 körül lekapcsolom a fűtést, este meg mikor hazaérek veszem fel az egyik radiatort (nem számos, nem tudod pl 1-2-3ra bekapcsolni, vagy *van, vagy *nincs fűtés), ráadásul párom még akkor nem is költözött át hozzám.
Zuhany le van tudva mindig 4-5 perc alatt max, van, hogy 1-1 napot kihagyok a zuhannyal, ráadásul a tűzhely is elektromos, mosogatás meg kb 3 perc, arra a pár dologra amit vettem magunknak.
Tehát most az van, hogy lószart se fogyasztunk/fogyasztok, erre a lakást akitől béreljük adta a közös papírt, hogy mennyi a mi fogyasztásunk, minden ilyen 600-900 ft, pl villany 24 egység, 900 valahány ft, "hidegvíz 1 egység 600 ft" és akkor ott van, hogy gáz, 463 egység, valami 17-18ezer ft. Mi a f*sz? Nagy részben itt se voltam az elmúlt 2 hétben, ahogy írtam mindig le volt véve minden, mindig figyeltem minden ilyen dologra, erre 463 egységet elhasználtam, egymagam? Létezik ilyen egy 30m^2es lakásban, ha jópár napot nem voltam itt, meg amiket fent írtam? Nem létezik, rendes házban öten(!) nem fogyasztottunk ennyi gázt mikor fűtöttünk...
11: Én nem találom egyiket se.
Pl. van-e melegvíztárolós bojler?
Lakáshőmérsékletről sem találok semmit.
2 lakásom van albérletbe kiadva(Szeged)konvektoros fűtés.
Ez a faszi-velem ellentétben NEM a becsület bajnoka...
Mi az,hogy "463 egység"????? A gázt megajoule-ban számlázzák,vagy köbméterben.
Ha az 463 MJ,---az kb.1350ft-na ez kb 16 m3.
Ha az 463 m3 ,---aztdurván 102 ft-tal számolva47ezer lenne.
Egyik sem reális!!!
A reális egy akkora lakásban a 7...max 10~12m3 naponta,az napi annyi százas...
Egy faablakos,szigeteletlen(100m2)kádár kockában fűtésre+főzés+meleg víz-->elmehet MAX!napi 20~25 m3 gáz,-az havi 60-75k.
#13: az egység nem lehet MJ, mert a gáz energiatartalma folyamatosan változik.
A gázóra térfogatáramot mér (köbméter). Azt meg hhavonta a gázszolgáltató mondja meg, hogy szerinte hány MJ/m3 volt az energiatartalom
13
Gondolom közös kazán van a házban és homennyiseg mero5van felszerelve minden lakásra.
Igen, homennyiseg mero van fent mint tegnap kiderult.
Viszont igy, hogy SEMMI nem volt bekapcsolva, így is ment az óra felfelé. Szivaroggat valahol?
A hőntartásnak kisebb az energia szükséglete, mint a minden napi felfűtésnek.
19-20 alá nem érdemes emiatt lehűteni a lakást, mert túl nagy energia kell a vissza fűtéshez. Bár nagyon sokan nem értik ezt...
(Meg sokan azt sem értik meg miért kell száraz fával fűteni, nem egy olyan családot ismerek akik szerint a vizes fa a legjobb fűteni, mert tovább ég..)
Azért én a helyedben kérnék mértékegységet is a számokhoz, és amíg nem látom az órát addig egy fillért se fizetnék.
A másik dolog mivel ti nem ellenőriztétek az órát beköltözéskor, lehet a korábbi lakó ki nem fizetett fűtés számláját is ti fogjátok kifizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!