Mennyit lehet úgy spórolni, ha állóvízben mosogatok?
Akik nem ebben a korszerű világban éltek régen,azok tudják hogy volt ez.Még hálózati víz sem volt,a kútról hozták be vödörbe.A sparhelten fent volta nagy vízes edény,na ez volt a meleg víz tároló.De volt ilyen a sparheltek végén is .Mosogató szernek meg jó volt az ultra,ami ma is veri a sok divatos márkát.Ez aztán oldotta a zsírt.
Persze nem kell vissza menni a múltba .
A folyó vízest a panel korszak hozta be.Nem számított mennyi fogy,majd a közös kifizeti. A tisztálkodásnál is ez volt.
Egyéni fogyasztók lettünk. Akinek van miből,az folyatja.Ők a jövőben sem fognak ezen változtatni.
Itt vannak a modern takarékos mosogató gépek.Ezek sem konyha malacok. Van aki letörölgeti az edényeket.Mások berakják ahogy van.
Ebben az esetben nem azt a zsiros lötyköt használja gép ?
Ezt attól a válaszolótól kérdezném,akinek ettől hány ingere van.
Aztán a gép is öblít,csillogóan lehet kiszedni az edényeket.
Aztán ott vannak a nagy üzemek,ahogy írták már .
A nagy üzemekben továbbra sem így mosogatnak, mit nem értesz ezen? Ahogy a mosogatógép is, ott is leöblítio tiszta vízzel, ahogy azt kell.
Ne hasonlítgassuk már a dolgot a régi időkhöz, szerencsére azóta az élelmiszerbiztonság óriásit fejlődött, ami régen működött, azokért, sőt kevesebbért is zárunk be helyeket
Hogy mennyit spórolsz vele? Nagyon minimálisat. Évente 1-2000 Ft-ot max. Csak sajnálni tudom azokat, akik ennyire szegények, vagy ennyire fillérbaszóak, hogy erre kelljen figyelniük.
A régen megtette, most is jó lesz felfogást pedig értelmezni sem tudom. Nagyanyátok WC papírt sem használt, meg tampont sem, mikor fiatal volt, nosza ti se használjatok.
A mosogatógép pedig eléggé másképp működik. Hosszasan oldja le a szennyeződést nagy hőfokon, majd a végén tiszta vízzel öblít. Max azzal összehasonlítható, ha végeznél egy előmosást vagy beáztatást álló vízben, majd utána folyóvíz alatt elmosnád/öblítenéd az edényeket.
Kérdező!
Amennyit a vízen spórolnál, azt elhasználod villanyban a vízforralóddal. Önbecsapás.
#3 vagyok. Pedig a klasszikus mosogatás az, amit más is említett már korábban. Egyik oldalon ott a meleg víz, benne mosogatószer. Koszos edényt beteszi, szivaccsal áttörli. Másik oldalon ott a sima víz, abban kiöblíti és megy a csepegtetőtálcára. A mosogatószer eleve nem engedi feltapadni a lemosott koszt az edényre, hiszen akkor lemosni sem lehetne vele a koszt, szóval mi olyan undorító van benne, azt nem tudom. Nyilván célszerű úgy mosogatni, hogy először a kevésbé koszosokat (poharak, evőeszközök, morzsás tányérok, stb.) és a végére hagyni az igazán koszos edényeket.
Az élelmiszerbiztonsági szakember meg fogalmam sincs miről beszél. Nem egy konyhán fordultam meg és a procedúra pontosan ugyanez ott is, csak annyi, hogy több fázisban mosogatnak és erősebb mosószerrel.
Pont most akartam írni amit a 16os...
Dragabb a vízforralóval melegíteni a vizet, az tuti...
Nyilvan nem tanult fizikat a kerdező... 😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!