Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyit lehet úgy spórolni,...

Mennyit lehet úgy spórolni, ha állóvízben mosogatok?

Figyelt kérdés
A vizet meg nem a csapból engedem, hanem vízforralóval melegítem előtte.Hogy ne kelljen kifolyatnu sok vizet előtte.
2021. dec. 26. 23:05
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
71%

Akik nem ebben a korszerű világban éltek régen,azok tudják hogy volt ez.Még hálózati víz sem volt,a kútról hozták be vödörbe.A sparhelten fent volta nagy vízes edény,na ez volt a meleg víz tároló.De volt ilyen a sparheltek végén is .Mosogató szernek meg jó volt az ultra,ami ma is veri a sok divatos márkát.Ez aztán oldotta a zsírt.

Persze nem kell vissza menni a múltba .

A folyó vízest a panel korszak hozta be.Nem számított mennyi fogy,majd a közös kifizeti. A tisztálkodásnál is ez volt.

Egyéni fogyasztók lettünk. Akinek van miből,az folyatja.Ők a jövőben sem fognak ezen változtatni.

Itt vannak a modern takarékos mosogató gépek.Ezek sem konyha malacok. Van aki letörölgeti az edényeket.Mások berakják ahogy van.

Ebben az esetben nem azt a zsiros lötyköt használja gép ?

Ezt attól a válaszolótól kérdezném,akinek ettől hány ingere van.

Aztán a gép is öblít,csillogóan lehet kiszedni az edényeket.

Aztán ott vannak a nagy üzemek,ahogy írták már .

2021. dec. 27. 09:33
 12/32 anonim ***** válasza:
73%

A nagy üzemekben továbbra sem így mosogatnak, mit nem értesz ezen? Ahogy a mosogatógép is, ott is leöblítio tiszta vízzel, ahogy azt kell.

Ne hasonlítgassuk már a dolgot a régi időkhöz, szerencsére azóta az élelmiszerbiztonság óriásit fejlődött, ami régen működött, azokért, sőt kevesebbért is zárunk be helyeket

2021. dec. 27. 09:37
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
Hihetetlen, hogy egyesek mennyire nem képesek elengedni ezt a "régen is jó volt, ma is jó az" felfogást.
2021. dec. 27. 09:42
 14/32 anonim ***** válasza:
79%

Hogy mennyit spórolsz vele? Nagyon minimálisat. Évente 1-2000 Ft-ot max. Csak sajnálni tudom azokat, akik ennyire szegények, vagy ennyire fillérbaszóak, hogy erre kelljen figyelniük.

A régen megtette, most is jó lesz felfogást pedig értelmezni sem tudom. Nagyanyátok WC papírt sem használt, meg tampont sem, mikor fiatal volt, nosza ti se használjatok.

A mosogatógép pedig eléggé másképp működik. Hosszasan oldja le a szennyeződést nagy hőfokon, majd a végén tiszta vízzel öblít. Max azzal összehasonlítható, ha végeznél egy előmosást vagy beáztatást álló vízben, majd utána folyóvíz alatt elmosnád/öblítenéd az edényeket.

2021. dec. 27. 10:48
 15/32 anonim ***** válasza:
68%
10 liter víz az 7 Ft. Ennyit spórolsz meg. Évente 1-2000 Ft.
2021. dec. 27. 11:01
 16/32 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező!

Amennyit a vízen spórolnál, azt elhasználod villanyban a vízforralóddal. Önbecsapás.

2021. dec. 27. 11:40
 17/32 anonim ***** válasza:
71%

#3 vagyok. Pedig a klasszikus mosogatás az, amit más is említett már korábban. Egyik oldalon ott a meleg víz, benne mosogatószer. Koszos edényt beteszi, szivaccsal áttörli. Másik oldalon ott a sima víz, abban kiöblíti és megy a csepegtetőtálcára. A mosogatószer eleve nem engedi feltapadni a lemosott koszt az edényre, hiszen akkor lemosni sem lehetne vele a koszt, szóval mi olyan undorító van benne, azt nem tudom. Nyilván célszerű úgy mosogatni, hogy először a kevésbé koszosokat (poharak, evőeszközök, morzsás tányérok, stb.) és a végére hagyni az igazán koszos edényeket.

Az élelmiszerbiztonsági szakember meg fogalmam sincs miről beszél. Nem egy konyhán fordultam meg és a procedúra pontosan ugyanez ott is, csak annyi, hogy több fázisban mosogatnak és erősebb mosószerrel.

2021. dec. 27. 14:15
 18/32 anonim ***** válasza:
83%
Simán full forró vízben áztatok mindent, ami bírja a hőt, és úgy forrón leterelgetem róla a nagyját víz alatt, aztán szintén tűzforró folyó víz alatt pár másodperc öblítés, víz zár, jó mosogatószeres szivacs dörzsi oldalával alaposan körbehúzom figyelve, hogy semmi akadás ne maradjon, aztán öblítés forró vízsugárral pár másodperc. Egyszer szívesen egymás mellé raknám a vízfogyasztásunkat a szennyvízben pocskoló mindentudókkal.
2021. dec. 27. 15:21
 19/32 anonim ***** válasza:
83%

Pont most akartam írni amit a 16os...

Dragabb a vízforralóval melegíteni a vizet, az tuti...

Nyilvan nem tanult fizikat a kerdező... 😂😂

2021. dec. 27. 16:54
 20/32 anonim ***** válasza:
52%
Három lepontozást látok a válaszomon, de érvelést egy szálat sem. 😒
2021. dec. 27. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!