Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A redőny csökkenti a fűtésszám...

A redőny csökkenti a fűtésszámlát?

Figyelt kérdés
2021. dec. 14. 16:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekünk műanyag ablakaink vannak (szerintem a lehető legsz*rabb minőség), de érezhetően jobb a lakás hőtartása este lehúzott redőnyök mellett, mint anélkül. Azt azért nem mondanám, hogy csökkenti a fűtésszámlát, de igazán összehasonlítási alapom sincs, mert amióta vannak redőnyeink minden áldott este lehúzzuk őket télen. Kb. egy hónapot bírtunk az új lakásunkban redőny nélkül, nekem sokkal komfortosabb így.
2021. dec. 15. 15:18
 12/13 A kérdező kommentje:
Erről beszélek, lehet nem csökkenti de valahogy reggel mégis melegebb van?/!
2021. dec. 15. 16:25
 13/13 anonim ***** válasza:

11# vagyok. Úgy mondanám, hogy a remek ablakminőség mellett nálunk amellett, hogy már-már huzat volt a lakásban, állandóan folyt a pára az ablakokon reggelre. Pont a kanapénk mögött van egy ablak, alatta a fűtőtest, mégis a hideg futkosott redőny nélkül a hátamon. Akkor döntöttem el, hogy márpedig KELL redőny, hátha javít a helyzeten.

Ha le van húzva teljesen (kis rés sincs, teljese egymásra csúsznak a lamellák, vagy mik), akkor érezhetően szigetel valamicskét, hiszen ez a "huzat érzet" teljesen megszűnt, nem borzongok a kanapén és nem utolsó sorban nem folyik a pára reggel az ablakokon.

Talán olyan szempontból mondhatom, hogy csökkentheti a fűtés költséget, hogy mivel nekem jobb a hőérzetem az esti tv-zésnél, nem érzem kényszeresen, hogy feljebb kéne csavarnom fűtést. :D

2021. dec. 15. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!