Mikor melegszik fel jobban a szoba, ilyenkor októberben, ha kinyitjuk az ablakot, vagy ha zárva tartjuk?
"Ha ugye kinyitjuk az ablakot, akkor bejön a kinti fölmelegedett levegő, ha meg zárva marad, akkor a nap betűz az üvegen át és melegítheti a szobát,"
Úgy gondolod, ha kinyitod az ablakot, akkor nem tűz be a Nap? :)
Az egyik szobába épp munkálkodok,így nyitva van az ablak...
Miután kint nincs 25 fok,így bent is sokkal hidegebb van mint a mellette lévő szobába ahol csukva az ablak. (mind a 2 helyen egész nap besüt ilyenkor már a nap
Én úgy csinálom hogy reggel munkába indulás előtt alaposan kiszellőztetek majd becsukom az ablakokat, a függönyöket széthúzom. Így sokáig melegíti a szobát a nap.
Egyébként pont ma reggel gondolkodtam én is azon hogy vajon mennyit jelentene ha mondjuk egy fekete vaslemezt felállítanék a napnak leginkább kitett helyen.
Persze a kivitelezés és a kezelhetőség miatt nem kisérletezek vele, csak elgondolkodtam rajta...
Ha fűtünk.
Otthon nem tudom, mikortól kapcsolják be, itt szeptembertől megy időszakosan.
Nap nincs, szél és eső viszont bőven, fűtés nélkül szarrá fagynánk, kivált éjjel.
Ilyenkor októberben csak kivétyelesen van kint melegebb, mint bent. Úgyhogy a szellőztetés hűt. Ma pl. 18 Celsius-fok volt kint maximum. Azért pár órát nyitva hagytam az ablakot a melegebb órákban, le is hűlt a szoba levegője. Máskor jobbára majd gyorsan és lendületesen szellőztetek, bár néha szeretem a folyamatosan egész friss levegőt.
A fotonok így is, úgy is bejönnek, ha nyitva van az ablak, ha nem. Örülök nekik, egyetlen szoba napos az egész házban, de annak sokat jelent ez a fűtés :)
A fekete drapéria nem hinném, hogy olyan rengeteget számít, bár ha valakinek hófehér fal van a nappal szemben, annak valamit biztos. Én nem tudok utána számolni, de a macera nekem nem érné meg. Szeretem, ha a szoba úgy néz ki, ahogy, nem bevonva feketével...
Olyan eget rengetően sokat azért 2 hatalmas déli ablak sem ér napos napokon sem. Jelentős a hőnyerés egy jól szigetelt háznál, de azért fűteni így is rendesen kelleni fog, ha hidegebb lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!