Olajradiátorral, mekkora költséggel lehet kifűteni egy minigarzont, milyen fűtésmegoldás van még kémény nélkül?
20 nm-es, kettő helységes (zuhanyzó-wc, szoba-konyha) szuterén lakásról lenne szó, melynek belmagassága 3 méter.
Eddig nem lakták, nincs tapasztalat a fűtését illetőleg.
Az olajradiátor valóban drága mulatság lehet. Ajánlom inkább az elektromos kazánokat. Fűtés, meleg-víz egyaránt meg van oldva vele. Egy ekkora lakásban egy 6 kW-os bőven elég. kb. 200-230 ezer forint, + a radiátorok kiépítése igény szerint.
A másik lehetőség az elektromos infrafűtés. A két helység miatt inkább kettő 1000-1500 wattosat vennék a helyedben. az kb. 130-150 ezer ft. Ha a zuhanyzót külön akarod fűteni, akkor oda elég ezek mellé egy kombinált törölközőszárító radiátor.
Szigetelés és egyebek kérdése...
Szigeteltettem a házam, tizedannyi fűtéssel SOKKAL melegebb van benne, szóval képzelheted, hogy sokat számít. Pici lakásnál jó szigetelés mellett még az sem mellékes, mennyit vagy otthon s megy-e a számítógép, az én 80 nm-es házamnál is a fűtés kb. harmadát adja a hulladékhő, pedig itt azért sok légköbméter jut egy főre, még ha a belmagasság nem is nagy.
Kevés az infó nagyon.
Számolhatsz 4-5-szörös árral mintha gázzal fűtenél ekkorát.
A többi a szigetelésen múlik.
#2,
elmagyaráznád, hogy miért lenne a kérdezőnek jobb, ha elektromos kazánt venne 10x annyiért, mint olajradiátort?
Mindkettő 100%-os hatásfokú nem?
A melegvíz valószínű meg van neki oldva, különben felvetette volna.
Vagy csak van neked eladó?
Az inverteres klíma nagyon szimpatikus, ahogy elolvastam a leírását. Tapasztalatból említettétek vagy csak ötletelés volt? Érdekelne, gyakorlatban valóban lehet fűtésre használni?
A másik, ami tetszik az infrafűtés. Úgy gondolom, a kettőt kéne kombinálni. A szobát és a vele szomszédos konyhát (egy boltíves ajtó válassza csak el, de lényegében egy légtér) inverteres klímával fűteném, a zuhanyzó-wc-be pedig egy infrafűtőt tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!