Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha rendeltek tűzifát mennyi...

Ha rendeltek tűzifát mennyi idő mire kiszállítják?

Figyelt kérdés

Múlt héten hétdőn rendeltem 3 köbméter akácot, akkor azt mondták még azon a héten meg is hozzák. Ma hívtam őket hogy még mindig nincs itt a fa és mondják hogy sok a megrendelés plusz ki is kell ezt mind termelni. Szóval várhatok megint napokat vagy heteket.

Én bolond meg azt hittem már meghozzák azon a héten, nem is rendeltem máshonnan. Most kb van fél köbméter összevágott fám azt kell beosztanom.

2021. nov. 25. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15%
#10 Bio-brikettre gondoltam.
2021. nov. 25. 19:43
 12/15 anonim ***** válasza:

11:

Megajoule-ban vagy Kilokalóriában van megadva a fűtőérték.

Tüzifa az 13 MJ körül van = 3100 kcal

Itt van keményfa 3900 kcal körül is: [link]

Brikett barnaszénből: 19 MJ = 4500 kcal

Brikett fából: 20 MJ = 4800 kcal

(Biobrikett: [link]

Koksz: 6000 kcal.

Feketeszén: 30 MJ = 7200 kcal.

2021. nov. 25. 20:58
 13/15 anonim ***** válasza:
62%

Persze ezek szépen mutatnak, de én egyszer kaptam kipróbálásra ilyen biobrikettet és a kazánomban nem ért annyit mint a rendes keményfa. Meg persze ezekből is rengetegféle van.

Mondjuk azért kicsit furcsa, hogy a brikett fáből jobb fűtőértékű, mint tisztán az alapanyaga.

2021. nov. 25. 21:15
 14/15 anonim ***** válasza:
47%
Értem. Nekem nincs benne gyakorlatom, csak papíron praktikusabbnak tűnik. Ott van feltüntetve az áruházi készlet, 2 nap alatt kiszállítják, szóval praktikus erre a problémára is.
2021. nov. 25. 22:25
 15/15 anonim ***** válasza:

De van most nagyon leárazott tüzifa is raktáron. [link]

De gondolom, a telepen is van, amit korábban linkeltem a brikett és a koksz miatt.

2021. nov. 25. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!