Ha rendeltek tűzifát mennyi idő mire kiszállítják?
Figyelt kérdés
Múlt héten hétdőn rendeltem 3 köbméter akácot, akkor azt mondták még azon a héten meg is hozzák. Ma hívtam őket hogy még mindig nincs itt a fa és mondják hogy sok a megrendelés plusz ki is kell ezt mind termelni. Szóval várhatok megint napokat vagy heteket.
Én bolond meg azt hittem már meghozzák azon a héten, nem is rendeltem máshonnan. Most kb van fél köbméter összevágott fám azt kell beosztanom.
2021. nov. 25. 14:16
1/15 anonim válasza:
Nem értem, hogy miért ilyenkor szenvedsz a tüzelő beszerzésével, aztán felteszel egy olyan kérdést amire senki nem tudja a választ, mert ahány cég annyi lehetőség a szállításra. Nekem még egyik nyáron is vagy 1 hónap volt mire kihozták. Ráadásul ilyenkor nem is szárazat kapsz, ami kevésbé jól ég, és ez miatt meg több is fogy.
2/15 anonim válasza:
Hol laksz?
Nekem van pár éve szárított kb 3-4 m3
3/15 anonim válasza:
Panelban nem szokásom, de a kedvedért egyszer kipróbálom. Egyébként gratulálok, hogy most jut eszedbe, hogy télen hideg van.
4/15 anonim válasza:
Csak kiváncsiságból kérdem, mért fát használtok? Mért nem brikettet vagy kokszot?
5/15 anonim válasza:
1: Szerintem nem tud hol eltárolni egy egész télre valót.
köbméterekről van szó, ugye.
Azért is kérdezem, mért nem jó a brikett vagy a koksz.
6/15 anonim válasza:
#5 Én azért feltételezem, hogy családiházban lakik a kérdező. Nekem se fér be a teljes téli mennyiség, csak olyan 5 erdei köbméter, de a többi meg elfér a ház mögötti udvaron. Saját tapasztalatom, hogy egy tavasszal megvett, a nyáron viszonylag jól kiszáradt tüzifából, úgy a 2/3-a ha nem fele fogy mint egy télen kivágottból, mert annál nem teheted meg, hogy a huzatszabályzóra bízod a kazán, hanem simán nyitva kell hagyni az alsó ajtót is, különben elalszik. Szárazzal pár kuglival elvan a kazán egész nap ebben az enyhe időben, nedvessel meg lehet pakolni . Költségben azért nem mindegy.
7/15 anonim válasza:
Továbbra sem tudtam meg, mért nem jó a brikett vagy a koksz.
8/15 anonim válasza:
A brikett max kályhába való , kazánban nem ér semmit. A koksz meg a kovácsoknak való, nem kazánba, mert olyan magas a fütőértéke, hogy kiégeti azt.
9/15 mindentudó99 válasza:
Tüzelőt mindíg februárban rendeltem a következő télre. Nem tüzépest mert drága. Onnan hoznák hamar. Erdészettől volt hogy csak egy hónap múlva jött. Legkésőbb április végére vágva hasítva el lett pakolva. Egész nyáron száradhatott. Az ilyesmit előre be kell szerezni mert csak vizes vackot kapsz.
10/15 anonim válasza:
"A brikett max kályhába való , kazánban nem ér semmit."
Az hogy lehet? Magasabb a fűtőértéke, mint a fának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!