Magyarországon mennyibe kerül az áram, forint/ KW - lakossági szinten?
Ha jól tudom 37.5ft/Kw .
Na most ha többet fogyasztunk mint egy átlag ember ( másik kategóriába kerülünk ), ezeket a kategóriákat hol nézhetem meg ?
Havi szinten eddigi 20.000ft helyett most 90.000ft várok áramszámlának.
Kíváncsi vagyok mennyibe fog kerülni per Kw a következő kategóriákban.
Coin bányászat.
Milyen áramszolgáltatók vannak? Én jelenleg csak az eonrol tudok, ez választható vagy hely függő kinek mi jut éppen földrajzi elhelyezkedésileg.
"Milyen áramszolgáltatók vannak? Én jelenleg csak az eonrol tudok, ez választható vagy hely függő kinek mi jut éppen földrajzi elhelyezkedésileg."
Áramszolgáltatás kétfelé van osztva, a hálózatosra meg a kereskedőre. A hálózatos az monopolhelyzetben van, mert nem lesz még egy rendszer az utcában más vállalattulajdonában. A kereskedőt elvileg lehetne váltani, de, mint írtam, lakásfogyasztónál ez a gyakorlatban nem működik.
Nálunk az ELMŰ volt a hálózatos, és az ELMŰ volt a kereskedő. A kereskedési koncessziót (lakásfogyasztókra) visszaadta, és az MVM Next jelentkezett, és megkapta. A hálózatot már az EON tulajdonolja, de attól még lehet, hogy ELMŰ Hálózati Kft marad a neve. Szóval ez nem úgy van, hogy egyszerű-
A villamosenergia szolgáltatóval szerződő fogyasztó lakossági fogyasztó, ha magánszemély, és nem lakossági fogyasztó, ha jogi személy (vállalkozás, egyesület stb.)
A szerződőtől függ, nem a fogyasztástól.
A számládon szerepel is, hogy "Árszabás: lakossági."
Az áramdíj besorolás nem az átlag fogyasztástól függ, és nem kerülsz másik kategóriába.
Ahogy a díjtáblázatból láthatod („A1”, illetve „A2” díjszabás), évi 1320 kWh fogyasztásig egy kedvezményes egységár van, az e fölötti sávbeli fogyasztásra pedig a rendes. Pl. ha valaki éves fogyasztása 1820 kWh, akkor 1320 kWh fogyasztást a kedvezményes egységárral számolnak, (1820-1320=) 500 kWh fogyasztást pedig a rendes egységárral. De a két egységár közti különbség tompítódik amiatt, hogy a számla kb. felét a rendszerhasználati-üzemeltetési díj adja, ami nem sávos, egyenesen arányos a fogyasztással. És fogyasztásfüggetlen az elosztói alapdíj, ami csak igen kis fogyasztás esetén érdemi számlaösszetevő; egyébként, jelentéktelen.
Valóban nincs jelentős különbség a különböző szerződéses szolgáltatók díjai közt, itt megnézheted mindegyiket: [link]
A megnövekedett fogyasztással nem is szokott foglalkozni a szolgáltató; a fordítottjával, igen: mi okozza a fogyasztáscsökkenést, nem áramlopás történik-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!