Lakossági számla nyitáshoz Raiffeisen bank vagy OTP bankot ajánlanátok?
attól függ, mik az elvárásaid a használatot illetően
Például a Raiffeisennek sokkal kevesebb fiókja van, emiatt a személes ügyintézés nehézkes lehet. De ha te mindent online akarsz intézni, akkor ez nem szempont.
Szóval ezt csak te tudod.
Spórolós felhasználók a Gránit Bankot ajánlgatták itt régebben, mert szuperolcsó. De annak is volt hátulütője. Mégpedig az, hogy egyetlen bankfiókkal rendelkeztek az egész országban. De van, akinek ez sem gond. Másnak viszont igen...
A Raiffeisen-ről tudni kell, hogy az informatikai háttere nagyon gatya. A netbankjuk nagyon elavult. A mobilbankjuk igaz nemrég megújult, de nem túl jó az értékelése (3.1). Kártyából javára elavult design-ú, régifajta VISA-k és néhány Mastercard van. A számlavezetés gyakran ingyenes, alacsonyak a költségek. A központi telefonszámuk +36 80-as, azaz ingyenesen hívható. (Nyilván azért tudják fenntartani, mert mindenen spórolnak.)
Az OTP összességében jó szolgáltatást nyújt, de eléggé drága (kivéve Smart számla). A minap voltam bent ügyet intézni, a mellettem lévő pultnál mondta a hölgy az ügyfélnek: "nálunk nincs számlacsomag havi 700 Ft alatt". Ez alapvetően igaz, bár a Smart csomagban ha legalább minimálbér érkezik a számlára, ingyenes a számlavezetés. Az OTP-s netbank és mobilbank nagyon jó (4.7-es értékelésű), a legtöbb innovációban elöl járnak, lásd Apple Pay.
Kíváncsiságból nyitni akarok a Gránitnál egy számlát, kíváncsi vagyok, hogy hátrány-e a kiépüllt bankfiók-hálózat hiánya. Az OTP-ben 3 év alatt a számlanyitással együtt kb. 3 vagy 4 alkalommal jártam, postai úton összesen 2 levelet kaptam. (Egyszer maga a kártya, egyszer bankkártya reklamáció jegyzőkönyve) Kockázata nincs, a Hello Gránit csomagban első évre ingyenes a kártya és 10.000 Ft-ig jóváírják az összes bankköltséget 1 éven belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!