Miért kaptam dupla összegű áramszámlát?
Figyelt kérdés
ennyit drágult az áram?a fogyasztásom egyértelműen csökkent.a rendszer használati díj,csak kicsivel több mint az energiadíj.ez nem normális sztem.a számlát hiába nézem,mert azt őrajtuk kívül senki nem érti,esetleg valami szakértő.2021. szept. 28. 08:09
1/21 anonim válasza:
Nem, hanem ha felhívod őket, bemondja a robothang, hogy x forint alatt nem küldenek ki számlát (nem gazdaságos), hanem ha olyan alacsony összegű, amit te befizetnél, akkor összevonva két-három hónapot küldenek ki egyben.
2/21 A kérdező kommentje:
#1nem filléres dolog,eddig 8ezer volt kerekítve,most 16 ezres számlát kaptam,amiből 8900 a rendszer használat!!
2021. szept. 28. 08:23
3/21 anonim válasza:
Mivel összeget nem írtál, így csak tippelni tudtam. 6000 forint körül van az összeg, ami alatt nem küldik ki, de nem tudom pontosan.
Érdemes lenne őket felhívni.
4/21 A kérdező kommentje:
írtam összeget,cs.házról van szó,villanybojler nélkül.a 10ezer körüli számla lenne reális/kollégák,szomszédok stb.elmondása szerint/.még hab a tortán a rezsicsökkentős szöveg rajta/
2021. szept. 28. 08:36
5/21 anonim válasza:
Szoktak küldeni számla magyarázatot, de a szolgáltató oldalán is meglesz. Nem nagy ördöngösség az időintervallum kolvasása sem. És az értelmezés.
Másik, hogyan is fizetsz, havi diktálás, résszámlák; éppen éves leolvasás volt.
6/21 anonim válasza:
Szerintem nézd meg, hogy hány kWh volt elszámolva a 8 ezresen és a 16 ezresen. Valószínű a duplája. Következő, hogy milyen számlák ezek? Elszámoló, valós mérőállások alapján, vagy becsült, részszámlák? Ilyen kevés infó alapján nehéz lesz értelmeznünk neked. A lakossági árszabás mostanában nem változott, az biztos.
7/21 A kérdező kommentje:
na és a rendszerhasználati díj??ami ugye magában több,mint az eddig fizetett havi számla!!!
2021. szept. 28. 08:49
8/21 anonim válasza:
A rendszerhasználati díj is kWh alapon van számlázva, kivéve az elosztói alapdíjat, ami fix 150 Ft körüli összeg havonta, egy mérő esetén. Csak ismételni tudom magam: nézd meg, hány kWh lett elszámolva, milyen mérőállások alapján. A végösszeg önmagában semmit nem mond.
9/21 anonim válasza:
A számlán feltüntetik a leolvasáskori mérőállást. Hasonlítsd össze az előző hónapival, mennyi a különbség. Egyébként az is elég, ha a mérőn leolvasod a mostani állást és összeveted a számlán feltüntetett állással, figyelembe véve, hogy a számla kiállítása (mérőleolvasás) óta is fogyasztottál.
10/21 A kérdező kommentje:
a mostani számlán van 5dátum...mindegyik ez év szept.1.-szept.06.,,,ha ennyi időre fizetek ennyit,mászok az oszlopra,saját kezűleg vágom le a kábelt...
2021. szept. 28. 09:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!