Ha veszek egy lakást, és fél év múlva eladok egy másikat akkor dupla illetéket kell fizetnem?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy ha eladsz egy lakást és 1 éven belül veszel egy másikat, akkor lejön az illetékből az eladási ár.
Például egy 30 milliós lakást veszek, eladtam egy 30 milliósat akkor 0 Ft illetéket kell fizetnem.
DE mi van, ha vettem egy lakást ma, és 3 hónap múlva tudom eladni a másikat?
2021. júl. 5. 15:18
1/2 anonim válasza:
régebben visszamenőleg is érvényes volt (talán 12 hónapon belül). Tehát ha később adtad el, tudtad visszamenőlegesen érvényesíteni a kedvezméynt. Meg kéne nézni a hivatalos weboldalakon!
2/2 anonim válasza:
Akkor is érvényes a kedvezmény, 12 hónapig. Nálunk hajszálra ez történt: novemberben már ki kellett fizetni az új lakást, a régit meg csak január közepén sikerült eladni. Áprilisban jött az illetékről a papír, természetesen, a teljes összegről. Telefonáltunk, elmondtuk, hogy történt, részletesen elmondták, hogy akkor mit kell tenni. Beküldtük, újra kiküldték, a maradékot befizettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!