Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha veszek egy lakást, és fél...

Ha veszek egy lakást, és fél év múlva eladok egy másikat akkor dupla illetéket kell fizetnem?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy ha eladsz egy lakást és 1 éven belül veszel egy másikat, akkor lejön az illetékből az eladási ár.

Például egy 30 milliós lakást veszek, eladtam egy 30 milliósat akkor 0 Ft illetéket kell fizetnem.

DE mi van, ha vettem egy lakást ma, és 3 hónap múlva tudom eladni a másikat?

2021. júl. 5. 15:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
régebben visszamenőleg is érvényes volt (talán 12 hónapon belül). Tehát ha később adtad el, tudtad visszamenőlegesen érvényesíteni a kedvezméynt. Meg kéne nézni a hivatalos weboldalakon!
2021. júl. 5. 15:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Akkor is érvényes a kedvezmény, 12 hónapig. Nálunk hajszálra ez történt: novemberben már ki kellett fizetni az új lakást, a régit meg csak január közepén sikerült eladni. Áprilisban jött az illetékről a papír, természetesen, a teljes összegről. Telefonáltunk, elmondtuk, hogy történt, részletesen elmondták, hogy akkor mit kell tenni. Beküldtük, újra kiküldték, a maradékot befizettük.
2021. júl. 5. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!