Nem szerepel a különálló dupla garázs a térkép másolaton, hogyan lehet legalizálni?
Folyamatban van egy családi ház vásárlása. 10%-ot már ügyvéddel átutaltam előre foglalónak (nem biztos jó a megnevezés, de visszakapom ha visszalépek). Csak 2 hét múlva kaptam időpontot ismét az ügyvédhez mert nyaral, így őt nem szeretném zavarni. Én viszont most stresszelek egy kicsit.
Ma lekértem a térkép másolatot és nem szerepel rajta a dupla garázs kb 40 m2, csak a ház. Az eladó nem emlékszik mikor épült és hogy lett-e rá engedély kérve. Annyi biztos a google maps szerint 2011. novemberben már kész volt teljesen. úgy tudom 10 év után mer nem bontatják el.
A garázs lapos tetős és úgy méregettem 100 m3 alatt van valamivel.
Ez azért csak most derült ki, mert kps vásárlás esetén elegendő az adásvételhez a tulajdoni lap, azon meg ugye szerepel minden fontos adat.
A lényeg én mindenképpen legalizálni szeretném az építményt a felújítás előtt, milyen költségekkel járhat ez?
Épitésugyi hatóságtól kell fennmaradasi engedelyt kerni. Utana foldmerotol epuletfeltuntetesi vazrajzot. A fennmaradasi engedely es a vazrajzzal a foldhivatal bejegyzi a garazst.(es utana mar szerepelni fog a terkepmasolaton a garazs)
Koltsegre kb 150 000 ft
Szerintem ehhez kell egy épitész tervező,aki megcsinálja a rajzot,pirossal rá rajzolja az új verziót.
Azt is oda írja,középen az elválasztás milyen módon történik. Csak így lesz külön álló.
Ezt az Épités ügyi hatóság jóváhagyja,majd a kiadott igazolással,rajzzal lehet menni a földhivatalba .
Némi illeték befizetése után kiígazitják a helyszín rajzot .
Ehhez az Éptés ügyhöz valószinű megosztási kérelmet is kell írni .
"Ehhez az Éptés ügyhöz valószinű megosztási kérelmet is kell írni"
Milyen megosztás?
"Az eredeti állapot megszüntetéséhez ."
Továbbra sem értem mire gondolsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!