Infrapanel fűtéssel kapcsolatos TAPASZTALATOKAT szeretnék "hallani". Hőérzet, gazdaságosság, hátrányok? Csak aki használja vagy használta.... ha lehet.
Köszönöm a választ. Elszomorít, mert annyi szépet és jót hallani felőle az eladói oldalról, de használói tapasztalat igen kevés. "Nagyon zavaró volt a hőérzet" Ezt kérlek kifejtenéd részletesebben! Csak, hogy mire számítsak? Kiegészítő fűtésnek gondoltam kialakítani az infrapanelt az enyhébb napokra. Ezekután már nem vagyok benne biztos, hogy ez lesz.
A gázfűtés viszont sokszorosába kerülne. A környéken nem találtam bemutató termet stb., hogy sajátmagam megtapasztaljam.
Rendelet szerint 10,5 a szorzó tényező a Nm3 és KWh között. A gyakorlatban meg 9,55.
Tehát 1 Nm3 gázból 10,5 KW hőenergia állítható elő. A kondenzációs gázkazán szezonális hatásfoka ~93%
10,5 KW hőenergia előállításához 10,5 KWh szükséges. A villamos fűtőtestek hatásfoka 99%.
Egy átlag modern ~90-100 m2 családi ház kb 800 Nm3 gázt használ évente
csak fűtésre.
gáz= 800 Nm3 x 1,07 % x 116 Ft (tavaly néztem utoljára)= 99296 Ft
villany = 800 Nm3 x 10,5 x 1,01 % x 36,5 Ft(szintén) = 309666 Ft
Emiatt csak ajánlani tudom a infra panelt és társait. Aki meg azt állítja, hogy ezzel olcsóbban fűt mint gázzal, az kamuzik! Esetleg előfordulhat hogy szigeteletlen kádárkocát konvektorokkal fűtöttek, majd leszigetelték és elektromos fűtésre álltak át mert a gáz "drága". Nos ebben az esetben igazuk lehet, viszont, egy kondenzációs kazánnal harmadába kerülne a fűtésük. Ezek termodinamikai tények!!!
megjegyzés: ha lopod a vezérelt áramot fűtésre akkor kb 23 ft/KWh, azaz 195000 Ft, de így a duplája. Ráadásul nem akkor fűtesz mikor szeretnél meg szükséges, hanem mikor alacsony az össz áram felhasználás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!