Milyen tűzhely üzemeltetése a leggazdaságosabb?
Jelenleg egy "hagyományos" alul felül palackoz gázzal üzemelő biztonsági gáztűzhelyem van. Amit pl könnyen javítok is magam, kicserélem a termosztátot...tehát olcsó fönntartani.
Halottam olyat hogy a légkeveréses sütőjű tűzhely gyorsabban süt ezért olcsóbb üzemeltetni. Hát ha elektromossággal süt akkor vannak efelől kétségeim!
Vélemények, tapasztalatok erről?
Van egyáltalán olyan ami légkeveréses és gázzal süt a sütőrészben és nem csak a fölső része gázos?
Főzőlapos tetejűt nem igazán akarok, mert bár könnyű tisztítani, elég lomha. Vagyis ha rátekerek hogy melegedjen sokkal lassabban melegszik föl mint a gázos, és ha lejjebb veszem mert sok a hő lassabban is hűl le.
Persze azon felül hogy az áram jóval drágább mint a gáz!
Az elektromos csak a vezetékes gázhoz képest drágább.
A palackossal nagyjából egy árban van, sőt még gazdaságosabb is, mert egy légkeverésesben 2 adag sütemény is megsül egyszerre a gázos ezt nem tudja. Egyébként a palackos fogyasztását is meg tudod mérni elég pontosan. Tedd fel sütés előtt a gázpalackot egy pontos mérlegre, majd utána is. A kettő különbözete az elfogyasztott gáz. Ebből kiszámítható a fogyasztása óránként. Az elektromosnál katalógusból a max. teljesítményt látod, a pontosat mérni kell, de kevesebb lesz.
Korábban míg gázzal sütöttem, sohasem tudtam a hajtogatott leveles vajas tésztát, vagy a hájas tésztát rendesen megsütni.
Mióta légkeveréses elektromos sütőm van, úgy kinyílik a tészta, hogy ihaj-csuhaj...
Tűzhelyet gazdaságosság alapján nem érdemes választani, mert ha éjjel nappal főzöl, akkor is csak pár ezer forint az üzemeltetése.
A fűtés minimum tízszer-húszszor annyiba kerül, inkább ott kell takarékos megoldást választani!
Nos köszönöm az eddigi válaszokat.
Nálunk a párom és én kb egy hétből 5 napon főzünk, bár a sütőt ennél jóval kevesebbet használtuk. Így az 5000Ft-os palackos gáz kitartott olyan 4 hónapig.
Szóval ennél szerintem csak drágább megoldás létezhet, vagy nem?
A mérések az én válaszaim.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__rezsi__6288956-kombina..
Szerintem itt a minőséget kell szembeállítani a gazdaságossággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!