Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Milyen tűzhely üzemeltetése a...

EagleHUN kérdése:

Milyen tűzhely üzemeltetése a leggazdaságosabb?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy "hagyományos" alul felül palackoz gázzal üzemelő biztonsági gáztűzhelyem van. Amit pl könnyen javítok is magam, kicserélem a termosztátot...tehát olcsó fönntartani.


Halottam olyat hogy a légkeveréses sütőjű tűzhely gyorsabban süt ezért olcsóbb üzemeltetni. Hát ha elektromossággal süt akkor vannak efelől kétségeim!

Vélemények, tapasztalatok erről?


Van egyáltalán olyan ami légkeveréses és gázzal süt a sütőrészben és nem csak a fölső része gázos?


Főzőlapos tetejűt nem igazán akarok, mert bár könnyű tisztítani, elég lomha. Vagyis ha rátekerek hogy melegedjen sokkal lassabban melegszik föl mint a gázos, és ha lejjebb veszem mert sok a hő lassabban is hűl le.

Persze azon felül hogy az áram jóval drágább mint a gáz!



2015. febr. 17. 16:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem kerámialapos villanytűzhelyem van, szerintem ez a legjobb. Van egy gáztúzhelyem is, de azt nem használom, kicsit félek a gáztól(: Havi 6 ezer Ft villanyszámlát fizetek, tv, számítógép folyamatosan megy, nem igazán takarékoskodunk, és naponta főzök.
2015. febr. 18. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elektromos csak a vezetékes gázhoz képest drágább.

A palackossal nagyjából egy árban van, sőt még gazdaságosabb is, mert egy légkeverésesben 2 adag sütemény is megsül egyszerre a gázos ezt nem tudja. Egyébként a palackos fogyasztását is meg tudod mérni elég pontosan. Tedd fel sütés előtt a gázpalackot egy pontos mérlegre, majd utána is. A kettő különbözete az elfogyasztott gáz. Ebből kiszámítható a fogyasztása óránként. Az elektromosnál katalógusból a max. teljesítményt látod, a pontosat mérni kell, de kevesebb lesz.

2015. febr. 18. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Nem leszek népszerű...a gáz sütő csak kenyérszárításra jó,igazi sütit sütni nem! És ez nem gazdaságosság kérdése...bár ahol a panelban általány gázdíjat kell fizetni,ott azért meggondolandó.
2015. febr. 19. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Korábban míg gázzal sütöttem, sohasem tudtam a hajtogatott leveles vajas tésztát, vagy a hájas tésztát rendesen megsütni.

Mióta légkeveréses elektromos sütőm van, úgy kinyílik a tészta, hogy ihaj-csuhaj...


Tűzhelyet gazdaságosság alapján nem érdemes választani, mert ha éjjel nappal főzöl, akkor is csak pár ezer forint az üzemeltetése.

A fűtés minimum tízszer-húszszor annyiba kerül, inkább ott kell takarékos megoldást választani!

2015. febr. 20. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Nos köszönöm az eddigi válaszokat.


Nálunk a párom és én kb egy hétből 5 napon főzünk, bár a sütőt ennél jóval kevesebbet használtuk. Így az 5000Ft-os palackos gáz kitartott olyan 4 hónapig.


Szóval ennél szerintem csak drágább megoldás létezhet, vagy nem?

2015. febr. 20. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:

A mérések az én válaszaim.

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__rezsi__6288956-kombina..


Szerintem itt a minőséget kell szembeállítani a gazdaságossággal.

2015. febr. 20. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Még eszembe jutott valami! Az indukciós tűzhely a sima fűtőszálas főzőlaposhoz képest milyen hatékonyságban stb?
2015. márc. 14. 15:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!