Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Érdemes a gázt bevezetni?

Érdemes a gázt bevezetni?

Figyelt kérdés
Osztatlan közösben levő ház, az utca, ahol megy a gáz kb 150-200 méterre van. A szomszéd 2.5 milliót kérne az átvezetésért, mivel a telkén is átmenne. 130 négyzetméterre vetítve kicsit sokallom az évi 500-600 ezres tartályos gáz költséget, a ház 19 éves, tehát nem egy gyenge szigetelésű ház, ezért gondolkozom a gáz bevezetésén, de lehet nem opció aztán. Gázkazános a fűtés, radiátorokkal.
2020. dec. 29. 22:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

#11 #15 #16 Te azt se tudod miről beszélsz. Ennyi hülyeséget amit itt összehordtál (az előző oldalon is) rég olvastam már.

Évi 50k mi? :D 50 kiló krumpli vagy mi? Vagy 50 kiló lopott áram?

Előszőr tanuljál meg írni, ez a k-zás a pókerasztalon lehet hogy elmegy, de ez itt egy magyar nyelvű fórum. Aztán következő lépésben ha van lehetőséged nézzél meg élőben egy hőszivattyút működés közben, és beszélgess a tulajdonosával, hogy mennyi kiló áramot használ.

2020. dec. 30. 16:53
 22/23 anonim ***** válasza:
21 Levezetnéd kérlek mia az ami nem igaz belő, a személyeskedés helyet??? :D
2020. dec. 30. 17:23
 23/23 anonim ***** válasza:

kb 2,5 millió a felára egy all in one hőszivattyúnak, amihez hmv is van. Én inkább erre költeném a szolgalmi jog árát.

[link]

Ez a típus folyamatos 100%-os hatásfokon üzemel, azaz tartja cop értéket minden körülmény mellett.

Csak akkor szoktam ilyent ajánlani, csak ha nincs gáz, mivel az a legjobb ár/bekerülési/fenntartási költségű rendszer.

Mivel a rendszered adott, csak módosítani kell, vagyis mindenhol nagyobb radiátorok kellenek az alacsony hőfokos rendszer miatt. Általában elég 50%-os növelés. pl: 500x1000 22K (2 soros), helyett 500x1000 33K (3 soros).

2021. jan. 1. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!