Lakást vásároltam, és mint utóbb kiderült, a kazán kukába való. Millió gyk-s kérdést és választ elolvastam, mindenféle honlapon jártam, de még így sem tiszta a kép. Milyen fűtési rendszer kellene, hogy a lehető legkevesebb legyen télen a rezsi?
A cirkó nem tárolja a vizet, csak melegíti.
Hogy van megoldva a melegvíz a lakásban?
Villanybojlerrel.
A cirkó az a kazán? Bocsánat, tényleg nem vagyok képben...
Köszönöm, én is néztem ezt a klímás fűtést, mint megoldást. De nincs homlokzati szigetelés sajnos, nem tudom, hogy így is gazdaságos lenne-e.
De alapvetően nekem tetszene az ötlet, hogy a gázt, mint olyat, teljesen kihagyjam az életemből (tűzhelyem is elektromos).
13:
A cirkó a komplett fűtésrendszer neve, a víz cirkulációjárautal a neve.
Vagy csak fűtésen van (MIKA), vagy melegvízzel együtt.
Nálad akkor csak MIKA lehet, ami azért érdeke,s mert az pár éve szabadalmaztatott technológia, tehát nem lehet régi.
Akkor parapetes fűtőtestek vannak, azok pedig konvektorok...
Nehéz találgatni.
Fotót nem tudnál mutatni?
Mika nem fog 75m2 felfűteni a maga 6kw-jával és nem egy rahedli vizet ami az öntöttvas radiátorokban van.
A kondenzációs kazán jó, de ahhoz új gázterv kell+kémény. Valamint, hogy gazdaságosan is üzemeljen, vagyis tudjon kondenzálni, ahhoz a radiátorok is átalakításra kerülnek(csere, bővítés). Mert a fűtővíz itt alacsony hófokú.
Vagy klíma, amit fent is írtak. "H" tarifával, ami plussz villanyórát igényel. Ennek elhelyezése és hálózatbővítés miatt keresd a közös képviselőt, illetve az áramszolgáltatónál regisztrált szerelők névsorából válassz szakikat árajánlatér.
Épületgépész szakember a fűtést fel tudja mérni, és tud kalkulálni. Gázkazánnál kérdés a kémény kivitelezés/átalakítás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!