Mitől kaphattam rekord (nekem rekord) áram számlát? A klímaváltozás hatással lenne az áram számlámra?
TV, hűtő, szórakoztató elektronika pár tíz wattot használ darabja.
Klíma ezer watt felett. Ebből rakd össze, mitől magas a számla.
Mellesleg az idén kb két igazán forró hét volt, de még akkor sem volt 4
#1 - Van klímád? Méred a fogyasztását? Mekkora teret fűtesz/hűtesz vele?
Fűtésnél jóval többet fogyaszt a klíma, mint hűtésnél, de az 1000 W hülyeség, nem lehet a körülmények ismerete nélkül megállapítani a fogyasztást. Tud ennyit fogyasztani, de ahhoz hideg kell és nagy fűtendő terület. Induláskor persze felmegy elég jól a fogyasztás, akár 1500 W fölé is, de a szinten tartáshoz jóval kesebbel beéri. Minden bizonnyal inverteres klímáról van szó, ami tudja a teljesítményét szabályozni, nem fog minden bekapcsolva töltött órában 1000 W felett fogyasztani, ilyen időben max 500 W-ból egy viszonylag nagy helyiséget is kifűt. Nyáron viszont kis túlzással 1000 W-ból egy tornacsarnokot lehűtesz, átlag esetben 2500 forintot tesz hozzá a havi számlához a hűtés (24 órás folyamatos működés esetén) és akkor már sokat mondtam.
Meg kell nézni, hogy mi fogyaszthatott ennyit, a klíma az utolsók között lehet
"A klímát pedig érdemes folyamatosan bekapcsolva hagyni"
Csak ha jó a hőszigetelés.
Nekem 3,2-s klímám van.
Két éve,mikor beszerelték,kétszer egy~egy hétig(augusztus,és november) komolyabb fogyasztásmérőn keresztül működött.
Hűtés funkcióban 783,fűtésben 928Wh-s volt a legmagasabb,amit mért a műszer, az átlag ennél 7~8%-kal alacsonyabb.
Csak viszonyításképp...
Bocs ha off, de én pont ezért utálom az évi egyszeri elszámolást. Kényelmes ugyan, de nem kapsz visszajelzést, hogy ha észre sem vetted, de még is megváltoztak a fogyasztói szokásaid. Az áramszolgáltatónak jó ez a rendszer, mert pazarlásra ösztönzi a fogyasztót.
Szerintem megéri a fáradtságot havi elszámolásos számlát kérni. Mivel akkor minden hónapban jelentened kell az óraállást, hónapról hónapra szembesülsz a tényleges fogyasztásoddal, és nem az év végén ér a meglepetés. És ha látod, hogy az egyik hónap kiugró, akkor azt is könnyebb kigondolni, hogy mi okozhatta. Így utólag ez szinte lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!