Szerintetek is drága a kapszula a kávéfőzőkbe?
Igen, draga, 100 forintert amugy ocska utangyartott kapszulat kapsz, az eredetibol 120 a legolcsobb. Mindamellett kornyezetszennyezo is, hiaba a begyujtes, ha alig van hely ahol visszaveszik.
Kotyogossal negyed aron van, tizedannyi szemettel.
Persze hogy drága, mi is gondolkodtunk benne, de egy kis számolgatás után rájöttünk hogy napi használatra csak érvágás lenne, pedig jutna rá pénz, de jobb a hagyományos kotyogós, nagy baráti körrel, vagy nagy családra viszonylag sok kávéssal elképzelhető néha napján, de azért meg nem éri megvenni.
Ha nem számítana a pénz, akkor meg úgyis hetente venném az újabb doboz kapszulákat.
Kezdjük az elején: mit akarsz a kávéfőzőtől? Napi koffeinbevitelt vagy olyan különlegességeket amiknek otthon nem állnál neki/nem tudnád megcsinálni (és amiket fogalmad sincs mennyi mesterséges szarral nyomnak tele)?
Ha erős kávét akarsz: szarvasi seherezádé, évtizedekig ki fog szolgálni, a négyszemélyes verzió iszonyú erősre tudja főzni, de a hatszemélyest akárhogy tömöm, barna víz.
Sima kotyogós az gyártófüggő, olcsó hulladékot semmiképp ne vegyél, ha normális kávét akarsz.
Tizenpárezerért már lehet venni elektromos kávéfőzőket, amik elég jó espressot főznek (én a seherezádét pihentetem a szekrényben mióta beszereztem egy ilyet), azért nem mindegy, hogy kimész reggel, próbálod nem összetörni a porcelánt, majd nem felrobbantani a konyhát a gázzal, vagy kimész reggel és megnyomsz egy gombot.
Arra próbálok kilyukadni hogy ezt a kényelmet nem csak a kapszulás kávéfőző tudja megadni.
Hogy drága-e? IGEN! Láttad te mostanában milyen áron mozog bármi aminek köze van a kávéhoz? Negyed kiló normális kávéért elkérnek majdnem ezer forintot, és két hétre sem elég. Még jó hogy tudom, hol kell beszerezni féláron, így nekem úgy, hogy napi egy lefőzést iszok és hat személyre tömöm a kávéfőzőt, naponta 50 forintra jön ki kb. Nem spórolok, és már feleannyiból megúszom, mintha kapszulásat innék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!