A kerámialapos, vagy az indukciós villanytűzhelynek (sütés - főzés) nagyobb az áramfelvétele?
Az indukciós tűzhelyen álom a főzés. Néhány éve vettem és nem bántam meg. Azóta is csak ilyet vennék!
Kevesebbet fogyaszt, mint a sima (kerámia) villanytűzhely, mivel nem a platnit melegíti, hanem közvetlenül az edényt.
Nekem váltáskor az edényeim 95%-a jó volt hozzá.
Ha kifut az étel, nem ég oda, főzés közben le lehet törölni nedves mosogatóruhával.
#4: A mikrohullámú sütőben lévő magnetronnak sem tudod a teljesítményét szabályozni, azt is csak kapcsolgatással lehet vezérelni.
Egy konyhai felhasználásnál elég a 10 egység. Nekem 14 van, de nem használom ki.
Nem tudom neked milyen készüléked van, de az enyémnél sosem zavart a diszkrét szabályzás, a hőtehetetlenség felveszi. Persze a hőt nem a fedővel kell szabályozni, mint a gáznál, hanem tapasztalati úton fedővel, de kisebb "hőfokon"
Elektrolux EKC 51350OW.
Már meg is vettem - most kezd izgalmas lenni, fogom-e tudni használni a 3 x 16 Amperommal (bekötik -e garanciálisban)
Teljesen jó, és ezt bőven elbírja a 3x16. Ez ugye kicsivel többet fogyaszt mint 30 amper. Nyilván három részre osztva a 16 bőven elég. Amúgy ha érdekel ezt így tudod kiszámolni: Van a teljesítmény pl. 2000W, elosztod a feszültséggel, az ugye 240V, itt Magyarországon. Ez egyenlő 8,3A.
Amúgy a te tűzhelyed teljesítménye, az 8kW körül van, tehát 8000W, de ez akkor, ha minden megy rajta egyszerre maxon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!