Mi a véleményetek, oszintén, errol a nappalirol?
Nemrégiben feltettem itt egy kérdést, mit gondoltok a fekete-fehér nappalirol. Mivel makacs vagyok, megcsinaltam, mar csak két székre kell varnom, de valami van még, amitol nem teljesen jo az osszkép...Es nem tudom, mi lenne az...
Feltoltok par képet, szerintetek mit kellene még betenni ebbe a nappaliba? ( a képek minoségéért elnézést kérek, a vaku kipurcant par honapja, igy nem a legszebb fotok)
Ja, azok pedig akik azal jonnének, hogy most itt dicsekszek a fotokkal meg hasonlok, méltoztassanak tartozkodni, nem kevés munkankba és pénzunkbe kerult, és nem buszkeségbol mutatom meg, tanacsot kérek.
Foleg, hogy még mindig nem érzem teljesnek az osszhangot :)
Szoval ( remélem mukodnek majd a linkek, most toltok fel eloszor képet)
fúúúh.... nagyon túlzásba van vive a stílus. Még a függönyök is fekete-fehérek... nagyon túlzás ez, valaki írta, hogy ránő az emberre, ha csak egy színkombinációt használ, igaza van. Szerintem a falat dobjátok fel valami színnel, ha már nem tesztek rá semmit. Engem így egy rendelőre emlékeztet.
Az is szemet szúr, hogy váza van, meg minden stílusos fiszfasz, de növény egy szem se. Az nagyon feldobná.
Az ajtó mellett az a kis szekrény és felette a három kép számomra megmagyarázhatatlan.
kicsit az az érzésem, hogy ész nélkül behordtatok mindent, ami fekete vagy fehér.
kicsit ha kevesebb lenne ez a marha nagy koncentrálás a fekete-fehérre meg a szögletesre, akkor tényleg nappalinak tűnne, így ha nem mondtad volna, hogy az, én irodának vagy rendelőnek néztem volna.
Nekem az ablakok hianyoznak nagyon, tudom, ezzel nem nagyon tudtok mit tenni:D
Szerintem boven eleg a szobaba a fekete es a feher, de a falak tenyleg nagyon uresek, fel lehetne dobni nehany fekete csikkal (tapeta, festek), vagy lehet kapni egyszeru mintas tapetat, egy kisebb falfeluletre jol nezne ki(pl a tv melletti fal( nem mogotti!) mert ott tobbnyire feherek a butorok) vagy egy vastag/tobb vekony vizszintes fekete csik(egybefuggo, az egesz szobaban; nem magasan, hanem valahol fejmagassagban), ami szinten lehet mintas, vagy valami falilampa is jol tudna kinezni, pl a kanape felett a kep ket oldalan, vagy valami fali polcot felrakhatnatok, (feketet) es arra novenyeket meg diszeket. A konyvespolcrol nekem hianyoznak a konyvek, de gondolom majd felkerulnek:)
Nem tudom, van-e csillarotok, de az nagyon fel tudja dobni a szobat. Az a feher kis asztalka marha jol nez ki, arra is tehetnel egy keves zoldet valami szep kontrasztos, szogletes vazaban , vagy szepen izlesesen elrendezett koveket, kagyokat, akarmit. Ha egy kis szint szeretnel akkor egy csokor virag vagy szines termesek fel tudjak dobni a szobat. Amivel en dobtam fel pl az egy nagy negszogletu magas falu uvegtalba helyezett kulonfele meretu uveggolyo volt. Meg volt, hogy fekete-feher koveket raktam bele csikokban retegezve (ey fekete-egy feher csik)
A gyertyak is nagyon jol tudnak kinezni, itt figyelj az osszhangra. Pl az asztalon is jol tudna kinezni ket fekete es koztuk egy feher, vagy harom fekete gyertya. Vagy lehet az ikeaban kapni bambuszt, abbol harom szinten jol nezne ki.
Egy szep keretben (feher falra fekete kerettel) tukrot is tehetnel, amellett szinten jol neznek ki a lampak.
Ja es meg egy gyors tanacs, szerintem ne sotetisd be a szobat, sokkal tagasabbnak tunik, ha kilatni!
Most ennyi jutott eszembe, majd ha lesz otletem meg, akkor irok!:)
o anyam mennyi valasz :D
igen, a novények...mivel azt a kis rozzant bonsait is fel kellett tennem a legmagasabb polcra, mert a gyerek megnyirbàszta, igy huzos téma...azon gondolkodtam, egy polcot rakok a kanapé melletti falra és oda pakolok par viragot..
A piros szint, valaki irta, nekem is mozgatja a fantàziàm- parnakat, esetleg két ilyen organzafuggonyt teszek még a fekete és fehér mellé, vagy lehet kapni ezt a korte alaku " fotelt" , olyat pirosba...
Aki azt irta, hogy fessuk be a falat: szivesen megtennénk, de béreljuk ezt a kocerajt, és nem nézik jo szemmel, raadasul ha elmegyunk innen ( ami nem most lesz) vissza kell festeni...
Az ontapados cuccok a falra , az nem rossz otlet...
Az igaz, hogy kissé sivar, legalabbis élettelen...Valahol ez volt a koncepciom , egy minimalista, geometrikus, letisztult nappalit akartam, ezért mondtam le ezekrol a gyonyoru, barokkos viragos- leveles fekete falmatricakrol is pl....
Hm hm...tény, hogy tetszik, nanà, hisz akkor nem csinàltam volna meg, de valo igaz, hogy valami még nem koser igy vele, de rengeteg jo tippet kaptam, a férjemnek meg is mutatom oket...De tudjatok hogy van ez? Nekem ez tetszik, van, akinek a mély barnas, afrikai stilus, van akinek a mediterran narancsos,mindegyik szép a maga modjan :)
mégegyszer koszi, mindenkinek ment a zold kéz
A falak nagyon kopárak, mindenképp tegyetek fel valamit. Meg a növények. Ha a gyerek miatt álló nem lehet, akkor tegyél a falra, vagy a plafonról akasztva futó vagy csüngő növényeket.
De az is lehet, hogy következetesen végigviszed a minimalista stílust (ami amúgy nekem is az egyik kedvencem), ez esetben a függönytől és a nyitott polctól kellene megválni. A függöny túl mintás. A polcon esetleg el lehet rendezni a tárgyakat tudatosan és szellősen, sokat számítana.
Még egy: a három kis kép elhelyezése nagyon sérti az arányérzékem. Van valami különösebb oka, hogy oda kerültek? Ha nem, akkor azokat kellene áthelyezni, mondjuk el tudnám képzelni, hogy az ajtó jobb felső sarkát átlósan kössék össze a kis szekrény jobb alsó sarkával.
Nekem túl steril és nyomasztó ez a fekete-fehér.
Én vinnék bele EGY színt -lehet akár piros, akár pasztellebb zöld, bármi ami Neked tetszene- és megmaradna a dolog tudatossága, de mégis kicsit vidámabb lenne.
csak végigfutottam a válaszokon, láttam h már vki írt pirosat, nekem is rögtön az hiányzott belőle. (a ff képeken is ki szokták emelni a csaj száját pirossal :P )
És tényleg nem kell sok, párna, terítő az asztalra meg ilyenek. (ha már virág nem lehet :) )
Bejött a többi kép is, még egy ötlet: a padló színárnyalata visszaköszönhetne a falon valami minimalista mintában, vagy függöynként, vagy bárhogy :)
A padló ismeretében az előző piros tippem is visszavonám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!