Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogy, , újítsam" fel a szobám?

Hogy, , újítsam" fel a szobám?

Figyelt kérdés

Kb. 15 m2. Úgy 2 éve választottam egy tapétát, amiben rengeteg rózsaszín és lila van, amit akkor még szerettem, viszont most már utálom. Hála az égnek, csak két fal ilyen a négyből, a másik kettő fehér. Viszont az esély arra, hogy átfessük vagy kicseréljük a tapétát, nagyjából semmi, persze meg is értem a szüleimet. Ezért arra gondoltam, hogy befedem nyomtatott fekete-fehér képekkel (lehetne rajta mondjuk Beatles, Doors, London, állatok, stb...,), így kicsit retro stílusa lenne, amit szeretek, csak az a gond, hogy ez elég sok papírt és festéket igényelne, szóval nem tudom, hogy hogy oldjam meg, ez lenne az egyik dolog, amiben a segítségeteket kérném. A szobámban nagyon sok régi gyerekjáték, gyerekrajz, fölösleges dolog van, amit mindig mondok anyának, hogy kiselejtezem, és vigye el a vöröskeresztnek, de azt mondja, hogy hagyjam, majd ha egyszer meg lesz csinálva a padlás, hogy fel is lehessen menni, akkor majd felrakjuk ezeket a cuccokat, mert majd jó lesz a gyerekemnek. Igen, persze, tudom, a kis krapek majd örömmel játszik vele, de nem úgy tervezem az életem, hogy csóró leszek, fogok tudni neki(k) játékot venni. Másrészt pedig soha nem fogjuk bedeszkázni a padlást, így viszont minden ott van a szobámban, és nincs elég helyem. Most mit csináljak? A bútorokkal nagyjából meg vagyok békélve, viszont várnék még szobadíszítési ötleteket, én csak a függönyökre tettem pár színes szalagot, meg filcanyagból készült virágot. Amúgy szeretek barkácsolni, de valahogy ha belépek a szobámba, minden kreativitásom elszáll. 😃

Előre is mindent köszönök! 😊

2015. aug. 17. 20:56
 1/10 A kérdező kommentje:
És azt kihagytam, hogy 13/L.
2015. aug. 17. 20:58
 2/10 anonim válasza:

Kezdd el a fekete fehér képeket.

Nem olyan drága a nyomtatófesték, papír meg végképp nem.

2015. aug. 17. 21:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Festest hazilag is meg lehet oldabi,ket falat nem is dragan. Max 10 ezer, ha le.is glettelitek es csiszoljatok tapetaragasztot.

A dolgaimat se dobnam ki,sok gyerekkori jatekom most jo lenne emlekbe,de ki kellett dobni tobbet. Jo erzes,.hogy barbim megvan. Pedig 27 vagyok. En mrgvarnam, hogy eltehessem. Addig meg kivihetned garazsba vagy mas mellekepuletbe jol elzarva, esetleg felosztva eltenni to bbi szoba szekrenyeben vagy nsgyszuloknel. Vagy ha kapsz zsebpenzt, vennel neki kis szekrenyt.

Az meg tok jo,hogy mit tervezel, de ember tervez, isten vegez, barmi tortenhet. Pl. harmasikreid szuletnek, akikez egyedul kell nevelned, mert a ferjed elhagy vagy tortenik vele valami.

2015. aug. 17. 21:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerezz valahonnan papírdobozokat (pl közeli boltból kérj) és kezdd el bedobozolni a fölösleges dolgokat. Ha nem csak mondod, hanem csinálod is akkor anyukádnak muszáj lesz kezdenie valamit a holmikkal.

Én is rengeteg mindentől megváltam kamaszként, most sem bánom. Az igazán fontos/kedvenc játékok most is megvannak. Azt meg kétlem, hogy a leendő gyerekemnek hiányozni fog pártucat ősrégi plüssállat.

2015. aug. 18. 00:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Nyomtatni lehet van olyan ismerősöd aki tud a munkahelyen ingyen...
2015. aug. 18. 10:57
 6/10 anonim ***** válasza:

A nemszeretem tapétára lehet festeni is. Ha nem akarsz szabadkézzel, akkor ajánlom a stencil technikát. Ez valszeg olcsóbban kijön, mint a kinyomtatott cucc. Bár nem fedi el a régi tapétát, csak teljesen más hagulatot/látványt lehet vele kihozni belőle. Pláne ha pl. fekete motívumokat (akár képkereteket) festesz fel.

( pl.: [link] )

2015. aug. 18. 10:58
 7/10 anonim válasza:

Szia! A nyomtatást meg lehet oldani: nyomtatsz Te is képeket otthon, ha van rá lehetőséged, olyan ismerősöket, akik ingyen tudnak nyomtatni a munkahelyükön, őket is megkérhetsz, esetleg ha a szüleid olyan helyen dolgoznak, őket is megkérheted, hogy nyomtassanak Neked. Így egész hamar összejön elég kép.

Ha van zsebpénzed, vehetsz belőle új ágytakarót, díszpárnákat.

A régi dolgaidhoz szerezz be néhány egyszerű, sima karton dobozt, majd ezeket fesd le, pakold bele a gyerekkori cuccokat és tedd a szekrény tetejére.

Szobadíszítés: nem igazán ismerem a stílusod, de írok néhány 5letet.

Parafatábla/textíllel bevont hungarocel tábla, arra tűzz fel fotókat, dalszövegeket...stb.

Néhány kőre/kavicsra fess mintákat, ezeket rakd pl az ablakpárkányodra, vagy az íróasztalodom használd papír lefogásra.

A neten rengeteg házilag elkészíthető ékszertartót találsz, keress egy Neked tetszőt és csináld meg! Vagy a nyakláncaidat egy kis, falra felfúrható gombra is ráakaszthatod.

Szerezz be egy kis szobanövényt, és a cserepét fesd le, ragassz rá szalagokat, gyöngyöket, esetleg csinálhatsz egy olyan földbe szúrható ?figurát? (Nem tudom, hogy pontosan mi a neve).

Egy karácsonyi égősort is felrakhatsz valahová, amire fa csipeszekkel képeket tudsz felaggatni. A csipeszeket is lefestheted, ha úgy jobban tetszik.

13/l

Remélem segítettem, írj nyugodtan, ha kérdésed van! 😀😉

2015. aug. 18. 14:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😊️
2015. aug. 18. 16:08
 9/10 Nemzeti_Harcos válasza:
Nagy Magyarország térképet, árpádsávos zászlót el ne felejtsd!
2015. aug. 19. 13:35
 10/10 anonim ***** válasza:

falmatricával:

[link]

2015. aug. 20. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!