Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Mi az előnye és hátránya az...

Mi az előnye és hátránya az Ikeának?

Figyelt kérdés
Mitől jó/rossz egy városnak, ha rendelkezik Ikeával?
2014. márc. 5. 16:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nézd nekem volt már kisbútorboltos bútorom, csinált már asztalos is bútort, és akkor is a legelégedettebb az ikeával vagyok. Nagyon szomorú a magyar kisiparosok helyzete, de ha egyszer az asztalos egy három fokos lépcsőt, meg egy 3 méter hosszú konyhabútort 7 éve 600 ezer forintért csinált meg, ami tényleg nagyon szép és jó minőségű, de praktikusságban egyáltalán nem ér fel az ikeával, akkor szerintem érthető, ha egy sokkal praktikusabb konyhát 25 év garanciával olcsóbban tudok MA is megvenni, nem hogy hét éve, akkor inkább azt veszem meg. Nem szarom a pénzt.

Ha nem lenne HATALMAS különbség, mind árban, mind egyéb előnyökben, akkor én is a fennkölt eszme szerint bútoroznám az otthonomat. De van. És nem kötök kompromisszumot, ha a pénztárcámról van szó. Engem nem vigasztal, hogy valami sokkal drágább, esetleg még szarabb is, de legalább támogattam a magyar kisiparost.

2014. márc. 26. 10:47
 12/22 anonim ***** válasza:
Edényekkel kapcsolatban amúgy a blokkot tedd el és ha baja van vidd vissza. Általában 10-15-25 év garancia van az edényekre. Hacsak nem a 3000 forint alatti készletet vetted. De attól meg naiv aki túl sokat vár.
2014. márc. 26. 11:01
 13/22 anonim ***** válasza:
9%

Nem akarlak meggyőzni. Valószínű mások az igényeink, és az anyagi helyzetünk, a magam részéről maradok a hazai terveztetésnél, és a kipróbált edényeknél, sajnos részünkre az ikea nem nyújtja azt többségében, ami nekünk kell.

Persze, ettől még másnak lehet hogy beválik.

2014. márc. 28. 02:15
 14/22 anonim ***** válasza:
72%
Nekem bevált a KIKA, szombatonként vannak 15%-os akciók mindenre, én ott vásároltam be, amikor berendezkedtem.
2014. márc. 28. 12:37
 15/22 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem az Ikea rengeteg pluszt ad, garanciában, a termékek használhatóságában, variálhatóságában és igen, minőségében is.

Régen én nagyon Ikea-ellenes voltam, míg be nem kellett bútorozni a saját lakásomat és rájöttem, hogy a többi bútorboltban hihetetlen gagyi dolgokat sóznának rám. Nálunk a városban pl. olyan bútor boltok vannak, ahol vagy a tipikus elefántos ágy van, vagy a natúr lakkozott fenyő keret. Dettó a többire.

Csináltattam már asztalossal is bútort, hát mit mondjak, nem voltam elájulva tőle. Mikor voltam ott, ahol az asztalosok vásárolnak, akkor ott is szebesül vele az ember, hogy mennyi alapanyaguk külföldről érkezik oda is. Ennyi erővel az Ikeásat is összerakathatom vele...

Amit én még nézek valamibe, azok a hatalmas tömörfa FARAGOTT, díszített antik bútorok, de az egy teljesen más kategória, nem is tudom egyáltalán lasszóval lehetne-e fogni egy asztalost, aki csinál olyat manapság.

Mondják még azt sokan, hogy amit az asztalos megcsinál, az 30 év múlva is bútor. Nem tudom, nekem az Ikeásokkal sincs semmi gondom, nincsenek szétesőben, de ha nem bírnak ki harminc évet se bánom, én rosszul vagyok, mikor egy lakás/ház olyan tipikusan X évvel ezelőtti stílusban ragadt. Egyetlen kivétel a 100 éves dúsan faragott antik darabok, de ugye az más kategória, mint már írtam.

Nem hiszem, hogy a csórók vásárolnak az ikeában, egy-egy gardrób rendszer, konyha stb. több százezer forintra rúg, már csak azért, mert valaki itt lefitymálta egyesek anyagi helyzetét. Én sem első sorban az ára miatt keresek mindent először az Ikeában, hanem egyéb szempontok miatt.

2014. márc. 28. 22:49
 16/22 anonim válasza:
Jó, mert olcsó és viszonylag minőség. Rossz, mert mindenkinek ott vásárol,(tehát ha egyedi dolgot szeretnél nem lesz a kedvenc helyed)aztán mire a parkolóba érsz lejártad a lábad.
2014. ápr. 5. 08:25
 17/22 anonim ***** válasza:
De hogy vásárol mindenki az ikeában. Eleve csak Pesten van, az ország nagyobbik részének elérhetetlen.
2014. máj. 14. 14:00
 18/22 anonim ***** válasza:
A KIKA nem egyetlen áruház, hanem HAT. Jobban elérhető, nem mindenki lakik Budapesten.
2014. máj. 14. 15:48
 19/22 anonim ***** válasza:
2014. máj. 14. 15:49
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem a Kika bútorainak nagyrésze divatja múlt és még túlárazott is.
2014. máj. 16. 01:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!