Tetőtéri lakásba költözünk jövőre. Mi az előnye és hátránya?
a klíma elég drága-hasonló mintha fűtenél, csak most hűtesz.
sokat számít mennyi és milyen szigetelés van, tetőtérben min 20cm kellene, különben a fűtés is sok lesz. falak anyaga?-ha sok a gipszkarton, akkor nincsen tömeg ami tartaná a meleget, tehát jobbára csak a levegőt fűtöd fel, ami egy szellőztetésnél és réseken gyorsan is távozik és megint lehet fűteni.
télen ami jó hőszigetelés, az nyáron nem sokat ér, oda a nagy tömeg is kellene, a gipszkarton meg nulla.
szerintem ez mindig télen-nyáron is sokba fog kerülni folyamatosan.
én sem költöznék tetőtérbe sosem!
Ez újépítésű?
Egyébként a hangos vihartól ne aggódj:) Esetleg, ha van erkélyed, akkor ugye direkt a Tiedre esik, mivel fölötted már nincs emelet, és ha rossz az erkélyajtó, az befolyhat. Nyáron meg kb. minden lakásban egyformán meg lehet dögleni, ezen csak a jó szigetelés segít, meg az árnyékolás, ablakok! Plusz, általában a keleti fekvésű lakások hidegebbek nyáron, viszont télen is, ami nem túl jó. Én amióta az eszemet tudom, valahogy mindig délnyugati fekvésű panelokban lakom, és még élek:)
Szerintem nincs mitől félned, pláne, ha van klíma. Mondjuk ahelyett ventilátort használnék nyáron, mert kevesebbet fogyaszt még ha egésznap megy, akkor is, a klímával meg ha spórolni akarsz, csak időszakosan használod, ami nagyjából semmit nem ér.
Sok sikert, de jó neked, hogy ilyen előtt állsz:)))
7 évig éltünk benne. Előnyök: 1: ha jó a szigetelés, kisebb a fűtésszámlád, mert ugye az alattad lakók melege is fölfelé száll, és melegít. Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy megnézed, milyen gyorsan olvad le a hó a tetőről a többi házhoz képest. Ha sokáig havas, akkor le van szigetelve rendesen. 2: nem kell senki dübögését hallgatnod a fejed fölött. 3: ha elég sok a tetőablakod, akkor is világosabb lesz, mint a többi lakás, ha épp borús az ég. 4: Nem lát senki a szádba, te viszont belelátsz az övékbe. :) 5: kevésbé jön föl az utca zaja.
Hátrányok: 1: klíma nélkül nálunk még a 40 C is előfordult, de kánikulában este 11kor még 30 biztos, hogy volt. Túléltük, ti klímával pláne. 2: Azért a vihar tényleg hangos, bár ez csak akkor zavaró igazán, ha ágyat raktok a tetőablak alá. 3: Ha tetőablakod van, felesleges pucolni, mert másnapra úgyis retkes lesz. 4: Ha csak tetőablakod van, zavarhat a táj látványának hiánya, illetve hogy nagyobb havazáskor kicsi olyan, mintha igluban laknál. :) 5: Szekrényeket csak beépítettet vehettek, képeket a falra csak kevés helyre rakhatsz, függöny tetőablakra nem nagyon lehet. Mindemellett szerintem jó választás, ha már mindenképp lakást akartok venni, nem házat, és fontos a sok szoba-kevés pénzből szempont, akkor ez a legjobb választás, mert a hátrányai miatt kevesen keresik, és szinte mindig olcsóbb, mint a többi. Inkább legyen több szobád, ennyi kellemetlenséget ki lehet bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!