Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Tetőtéri lakásba költözünk...

Tetőtéri lakásba költözünk jövőre. Mi az előnye és hátránya?

Figyelt kérdés
Jelenleg egyszobásban élünk hárman, ez pedig egy három szobás lenne, kész kánaán:)). Viszont sokan próbálnak lebeszélni róla, hogy nem lesz az jó, meg hangos a vihar, és félelmetes, meleg lesz nyáron nagyon.... Ez igaz, de ahol most lakunk ott nyáron délután 36-37 fok van, klíma nélkül. A tetőteres lakás klímás. Szóval miért annyira "gázos" a tetőtér? Még nem vettük meg, csak tetszik egyelőre nagyon. De nem mindegy miért fizetem ki a pénzt...
2012. dec. 12. 20:03
 1/5 gomzoli ***** válasza:
Hát, előre nehéz megmondani... Ha jól van megcsinálva a tetőszerkezet hőszigetelése, akkor nagy baj nem lesz. Ha nincs, akkor kellemetlen. De 36 fok azért talán mégsem lesz... Ellenben annak is nyilvánvaló az oka, hogy miért szerelték fel klímával.
2012. dec. 12. 20:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm tetőtérben lakik egy négyszobás lakásban. Ők szeretnek ott lakni, pedig klímájuk sincs. Egyedül azt nem kedvelik, amikor ráesik a hó a tetőtéri ablakokra (néhány szobán csak az van). Azt lehetetlen kinyitni úgy, hogy egy kis hó ne jusson be a lakásba. Ha pedig nem takarítja le, akkor sötét van egész nap azokban a szobákban.
2012. dec. 12. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:

a klíma elég drága-hasonló mintha fűtenél, csak most hűtesz.

sokat számít mennyi és milyen szigetelés van, tetőtérben min 20cm kellene, különben a fűtés is sok lesz. falak anyaga?-ha sok a gipszkarton, akkor nincsen tömeg ami tartaná a meleget, tehát jobbára csak a levegőt fűtöd fel, ami egy szellőztetésnél és réseken gyorsan is távozik és megint lehet fűteni.

télen ami jó hőszigetelés, az nyáron nem sokat ér, oda a nagy tömeg is kellene, a gipszkarton meg nulla.

szerintem ez mindig télen-nyáron is sokba fog kerülni folyamatosan.

én sem költöznék tetőtérbe sosem!

2012. dec. 12. 20:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez újépítésű?

Egyébként a hangos vihartól ne aggódj:) Esetleg, ha van erkélyed, akkor ugye direkt a Tiedre esik, mivel fölötted már nincs emelet, és ha rossz az erkélyajtó, az befolyhat. Nyáron meg kb. minden lakásban egyformán meg lehet dögleni, ezen csak a jó szigetelés segít, meg az árnyékolás, ablakok! Plusz, általában a keleti fekvésű lakások hidegebbek nyáron, viszont télen is, ami nem túl jó. Én amióta az eszemet tudom, valahogy mindig délnyugati fekvésű panelokban lakom, és még élek:)

Szerintem nincs mitől félned, pláne, ha van klíma. Mondjuk ahelyett ventilátort használnék nyáron, mert kevesebbet fogyaszt még ha egésznap megy, akkor is, a klímával meg ha spórolni akarsz, csak időszakosan használod, ami nagyjából semmit nem ér.

Sok sikert, de jó neked, hogy ilyen előtt állsz:)))

2012. dec. 14. 03:23
 5/5 anonim válasza:

7 évig éltünk benne. Előnyök: 1: ha jó a szigetelés, kisebb a fűtésszámlád, mert ugye az alattad lakók melege is fölfelé száll, és melegít. Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy megnézed, milyen gyorsan olvad le a hó a tetőről a többi házhoz képest. Ha sokáig havas, akkor le van szigetelve rendesen. 2: nem kell senki dübögését hallgatnod a fejed fölött. 3: ha elég sok a tetőablakod, akkor is világosabb lesz, mint a többi lakás, ha épp borús az ég. 4: Nem lát senki a szádba, te viszont belelátsz az övékbe. :) 5: kevésbé jön föl az utca zaja.

Hátrányok: 1: klíma nélkül nálunk még a 40 C is előfordult, de kánikulában este 11kor még 30 biztos, hogy volt. Túléltük, ti klímával pláne. 2: Azért a vihar tényleg hangos, bár ez csak akkor zavaró igazán, ha ágyat raktok a tetőablak alá. 3: Ha tetőablakod van, felesleges pucolni, mert másnapra úgyis retkes lesz. 4: Ha csak tetőablakod van, zavarhat a táj látványának hiánya, illetve hogy nagyobb havazáskor kicsi olyan, mintha igluban laknál. :) 5: Szekrényeket csak beépítettet vehettek, képeket a falra csak kevés helyre rakhatsz, függöny tetőablakra nem nagyon lehet. Mindemellett szerintem jó választás, ha már mindenképp lakást akartok venni, nem házat, és fontos a sok szoba-kevés pénzből szempont, akkor ez a legjobb választás, mert a hátrányai miatt kevesen keresik, és szinte mindig olcsóbb, mint a többi. Inkább legyen több szobád, ennyi kellemetlenséget ki lehet bírni.

2012. dec. 20. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!