Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Ha össze csavarozom a szekrény...

Ha össze csavarozom a szekrényeket jó megoldás, vagy még-rosszabb mert borul egyszerre mind a három?

Figyelt kérdés

Kisfiam szobájában 3 elemből álló szekrénysor van.Pár hónapja a középső polcos elemre felakart mászni, természetesen borult a szekrény.Szerencsére mellete volt az őrangyala, mert maga a szekrény sem esett rá, megszorulhatott mert a padlóval 45° szöget bezárva megállt, a tv pedig ami a szekrényen van mintha ellökték volna a fiam mellé esett.

Nem is nagyon foglalkoztunk a szekrény biztosításával mert mi hülyék úgy gondoltuk hogy ezek után még egyszer eszébe sem jut felmászni.

Hát rosszul gondoltuk.

Épp mosogatok, egyszer csak hatalmas robaj fiam sír.Szaladok be, hát megint ráborult a szekrény.

Most az jutott eszembe hogy belülről össze csavarozom a három elemet, csak azt nem tudom hogy esetleg nincs-e az a veszély hogy akkor ha mászik akkor borul egyszerre mind a három.Viszonylag könnyű pozdorja szekrény és mivel csak ruhák vannak benne, az sem súly.

A fiam meg 5 éves, tehát már azért van súlya

2013. nov. 15. 20:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én is utolsóval értek egyet. Jobb, ha megtanítod neki, hogy vannak dolgok, amelyek veszélyesek lehetnek. Ha mindig mindent megpróbálsz gyerekbiztossá tenni, akkor egyrészt úgysem fog mindig és mindenre sikerülni, mindig akad majd valami, ami kimarad a számításból. Másrészt úgy sosem alakul ki benne az az egészséges veszélyérzet, amely ahhoz szükséges, hogy felismerje, előre meglássa a veszélyes helyzeteket, ezáltal idejekorán ki tudja kerülni, meg tudja előzni azokat. Harmadrészt pedig az ilyen dolgok jó lehetőségek arra, hogy megtanítsd neki, hogy amit mondasz, azt nem azért mondod mert unatkozol, hanem azért, mert a javát akarod. 5 évesen ezt már tényleg el kell hogy lehessen magyarázni neki, meg kell hogy lehessen értetni vele.

Nem foghatod mindig a kezét, nem lehetsz ott mindig mellette. Előbb vagy utóbb el kell kezdenie önállósodni, és jobb előbb, mint utóbb.

2013. nov. 16. 07:57
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nyilván már az első esetnél elmagyaráztam neki hogy ilyet nem szabad csinálni mert sokkal nagyobb baj is történhetett volna.Úgy gondoltam megértette egyrészt mert elégé megijedt ő is, meg hát nem egy buta gyerek.Ezért nem is foglalkoztunk a szekrény biztosításával. Most mégis valamiért újra eszébe jutott felmászni.Nem tudom miért, hogy jutott megint ilyen butaság az eszébe. De ne csináljatok úgy mintha más gyerekkel nem történt volna baleset..., olyan ami annak ellenére történt hogy elmagyarázta a szülő értelmesen hogy miért nem szabad a szekrényre mászni, fára másni, gyorsan biciklizni, a járólapon szaladgálni stb.
2013. nov. 16. 10:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Persze hogy történik, olyan gyerek nincs, akivel nem történik baleset (kivéve talán a magatehetetlen, mozgásképtelen gyerekeket). Amelyik képes az önálló helyváltoztatásra, azzal minddel történnek kisebb-nagyobb balesetek élete során. A kérdés az, hogy mennyire képes tanulni ezekből az esetekből. Most másodjára dőlt rá a szekrény, másodjára ijedt meg, ütötte meg magát, másodjára húzta ő a rövidebbet ugyanabban a helyzetben.

Ha ennyiből sem éri fel ésszel, hogy szekrényre mászni veszélyes, akkor ott nem csak a szekrénnyel van a probléma, és nem is csak a gyerekkel, véleményem szerint.

2013. nov. 16. 10:52
 14/14 A kérdező kommentje:

Nem igazán tudhatom hogy most másodjára sikerült-e tényleg felfognia hogy bizony baj lehet, mert az első eset után szabadkozott hogy soha többet, még is erősebb volt a kíváncsiság. Nem akarom megvárni az esetleges harmadik esetet.Mind a két alkalommal óriási szerencséje volt, nem ütötte meg semmi, nem történt semmi baja csak megijedt.

Az előző alkalommal megszorult a szekrény, a tv meg mellé esett.

Most meg szinte fizikai képtelenség történt mert a kisfiam amikor bementem a gagyi műanyag asztal alatt feküdt és a szekrényt az asztal tartotta.Amit azért nem értek mert ha végig gondolom a szituációt, akkor ha mászik a szekrényre és az vele együtt elkezd borulni akkor hogy került az asztal alá.Mert arra szinte tuti nem lehetett ideje hogy gyorsan leugrik és az asztal alá bújik.

Ő azt mondja hogy nem mászott fel csak beakart nézni a tv mögé, de attól meg nem borul a szekrény.Szóval nem értem az egészet.

2013. nov. 16. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!