Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Hogyan lehetne célszerűen...

Hogyan lehetne célszerűen berendezni a lakást? Milyen butorokkal?

Figyelt kérdés

Szóval 2 gyerekünk van,egyik baba( 2hós fiú) és a nagy 3 éves lány. Panel lakásban lakunk. Szeretném kicsit "korszerűsíteni" a lakást. 1 nagyszoba,erkéllyel; 1 kicsi és 1 pici szoba. A legkisebb szobában gondoltam aludhatnánk ha nagyobbak lesznek a gyerekek. S ahol most alszunk az lehetne a gyerekszoba. Most mind2 gyerek velünk egy szobában alszik. Gondolkodtunk hogy sarokágyat nézünk a pici szobába,de ami most az ágyneműtartóban van nem tudom hova tehetnénk... (Régi iskolai cuccok,ami kelhet még.) A nagyszobában az ágy kényelmetlen,oda is szeretnénk idővel új ágyat. A mostani ágy helyett is szeretnénk ágyat,de nem tudjuk hogy a franciaágy vagy modern sarok ágy lenne a célszerű. Az étkezőben pedig sarok étkezőassztalt szeretnénk mert akkor az is sok holmit elnyel. Szeretnék egy normális szekrényt a ruháimnak,de hova tegyünk? (Sajnos sok van) Páromnak nincs sok,mert elhizott kicsit és majd később vásárolunk neki új ruhákat... Most az ő ruhatára a munkahelyi polóiban kimerül.... Ilyesmi szekrényt szeretnék: [link] vaggy ilyet,de teljesen polcosat: [link]

A nagyszobában is alhatnánk,de ott a tv meg a műszaki cuccok és azzal nem jó aludni.. Az meg nem célszerű hogy a legkisebb szobába visszük a műszaki cuccokat(Tv,szgép) és a nagyban alszunk,mert ott van délelött napsütés..

A lakás alaprajzát mellékelem.:)

2013. máj. 14. 14:53
 1/8 A kérdező kommentje:
[link] Egyébként nem sok ruha annyira,csak kicsi a mostani szekrénye neki..
2013. máj. 14. 14:57
 2/8 anonim válasza:

megbonthatnád a rendet kicsit,ez így túlzsúfolt. a nagyszobából a fotel mehet a ti hálótokba. a hálóban mehetne középre a nagyágy,a gyerekek pedig külön szobába. 3éveslány már aludhat egyedül,a kicsi még maradhat nálatok. a fehérneműs szekrényt kivehetnétek,az már sok bútor abba az egy szobába.

de ez csak az én véleményem :d hasonló lakásban lakok én is :)

2013. máj. 14. 16:45
 3/8 A kérdező kommentje:
A nagy még úgy alszik el ha ott fekszik mellette valaki/főleg apa. A fotel meg nenmm fér el igy a kisszobában. Meg abban szokott szopizni nappal. A fehérneműs szekrényke kb 50cm széles,70hosszu és 70 magas. Csak műanyag fiokos szekrényke....
2013. máj. 14. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a nappaliba vegyetek egy jó minőségű,kényelmes kanapét és a pároddal költözzetek ki oda, így a gyerekeknek megmarad a nagyobbik kis szoba. A kanapét lelehet most cserélni és elég akkor kiköltöznötök amikor már nem igénylik a közelséget.

Egy sarokülő szerintem pont elférne a mostani kanapé/rossz tv/játékosláda szentháromság helyén.

Ha a panel szekrénysor vitrines annak az ajtaját és polcait kilehet szedni átmeneti megoldásnak és odatenni a tv-t.

Ha a franciaágy kikerült áttenném az egyik íróasztalt a legkisebb szobába. A két kisszekrényt egymás tetejére kell tenni, ha elbírják a másik súlyát A hosszúfal melletti íróasztal helyére pedig átkerülne a fotel.

Egyébként az elektronikai cuccok problémáját egy kapcsolóval ellátott elosztó segítségével meglehet oldani, áramot takarít meg és nincs elektronikai szmog. (nem hiszek benne,hogy ez befolyásolná az alvást,de ez az én személyes problémám.)

én valahogy így csinálnám. És selejtezzetek át mindent, sok hely szabadulhat fel. Pl az iskolai cuccok alatt nem tudom miket értesz, ha mondjuk gimis tankönyvekről van szó, akkor nem célszerű tartogatni őket. Na meg érdemes lehet venni pár vákumzsákot, a téliruháknak tökéletes és harmad annyira csökken majd a hely ahol elférnek.

2013. máj. 15. 23:30
 5/8 anonim válasza:
előző vagyok,jó ötlet az utolsó is:)
2013. máj. 16. 14:05
 6/8 A kérdező kommentje:
A rossz tv az hatalmas(vagy 1 méteres) nem fér be a szekrénybe. Meg a mostani tv annak jó. helye van ott.
2013. máj. 19. 17:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Szóval... a fehérneműs szekrénykén van a párásitó,ami a nagy lány miatt sokat kell menjen.Főleg télen. Meg ha nem tudunk szellőztetni..

A két kis szekrény elég baleset veszélyes a 3 éves lány mellett,mert állandóan kinyitná. S mivel elég labilis,félek hogy leborulna.

A vitrines szekrény az meg van pakolva,abban vannak a cd-ink meg a hivatalos dolgok, eltett emlékek.. A hosszanti falnál lévő iróasztal az kicsi relativ,mert csak ilyen számitógép tárolós asztal. 50szer 80cm kb...

Az iskolai cuccok kb a fél gyneműtartó. Párom még egyetemre jár,igy nem akarjuk kidobni mert használja őket. Meg mivel ezek főleg szakmai tankönyvek igy a munkában is használja őket.Ha valami olyen vizsgálat van amit nem tud hirtelen akkor megnézi benne. (laborban dolgozik). Egyébként a téli ruháink nem sok, a téli kabim pl nincs is itt. Az téli ruháim /amik inkább pár vastag nadrágban és a garbókban (10-20db) kimerül azok az akasztós szekrény feletti polcon elfér. Egyébként az ágyneműtartó másik felében meg a párom keresztanyjának a holmijai vannak.(övé volt a lakás,amig a párom szülei meg nem vették nekünk ezt a lakást,de még nem vitte el a holmikat..Ami kell neki,de sok mindent itt hagyott,h neki nem kell.) Most vett lakást,talán oda elviszi magával,s akkor sok dolgot el tudunk majd tenni a cuccai helyére..

2013. máj. 22. 12:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Pl egy ilyet találtam a nagy szobába a kanapé helyére: [link] mert a tv középen van s igy a sarok garnitura a szoba közepén szerintem hüélyén néz ki...
2013. máj. 22. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!