Szeretném fekete pirosra berendezni a szobám, de nem tudom hogy, milyen színű legyen a fal, hogy jól menjen a bútorokhoz. Sima fehéret nem szeretnék, hogy nézne ki jól?
Amennyiben egyúttal az a hálószobád is, akkor én erősen figyelembevenném a színek élettani hatását:
- a feketének túlzott mértékben használva energia-lehúzó hatása van, ezért erősen hangulat-romboló lehet
- a piros élénkítő, tehát az esti elalvás, megnyugvás, napi rohanás utáni kiengedést esetleg zavarná. Persze amúgy feldobja a hangulatot, bár túlzott mértékben, meglehet, hogy irritáló-zavaró is lehet. Személyiségtől függ
- zöld-mogyoró-barna-sárga = a legtöbb emberre kellemes hatással van,
- kék = tiszta-világos, de egy kicsit hideg is
Ezek után:
a falat esetleg halvány mogyoró-színre festeném, ahhoz még elmegy a fekete-piros kiegészítők alkalmazása, és a bútorok színéhez is illenek.
4-es vagyok!
Gondold meg jól!
Ismerősöm lánya is pirosra festette a falakat, és pár hónappal később vért izzadt, mire le tudta kaparni. Ugyanis valóban kiderült, hogy amikor meló után este lefeküdt, képtelen volt ellazulni, képtelen volt lenyugodni, mert a piros annyira élénkít, hogy zavarta a pihenésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!