Honnan lehet megállapítani, hogy egy szőnyeg perzsa szőnyeg-e?
El szeretnék adni egy nagyon régi szőnyeget,ezért kellene tudnom biztosra milyen. Két embert kérdeztem,egyik azt mondta,hogy perzsa a másik meg,hogy nem. Tanácstalan vagyok.
Van valami jellegzetessége a perzsa szőnyegnek? Minta vagy hátoldal??
Gondolom, az érdekel, hogy mi az értéke, értékes pedig más keleti, kézi csomózású szőnyeg is lehet, nem csak A perzsa (pl. török, kínai, nomád). Attól függetlenül, hogy konyhanyelven minden keleti mintájú csomózott szőnyeget perzsának hívnak :) Neten biztos találsz valami kisokost vagy akár egy kereskedés honlapját, amit végigbogarászva lehet esélyed nagyjából meghatározni, milyen tájról való lehet a tiéd mintája. Google-ból ezeket találtam pl: [link] , [link]
Ha elég régi, bitos nem gépi :), de legegyszerűbb, ha megfodítod és látni fogod, mennyire egyenletes vagy se a sorok között futó szövés illetve a szélek mennyire egyenesek.
Egyébként meg biztos vannak ezzel foglalkozó becsűsök vagy esetleg megkérdezhetnél szőnyegkereskedőket, -javítókat is, hogy hová fordulhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!