Mindenki nehezen oldódik fel, vagy unatkozik ha a lakásomon van. Hogyan rendezzem be?
sőt, ha valaki először van nálam, mindig megkérdezik, hogy mit lehet itt csinálni egyáltalán?
a volt barátom meg néha nálam aludt ugyan, de legtöbbször nála voltunk, ha nem voltam itthon, képes volt lemenni és egy parkban várni, míg jövök.
a lakásom kicsi, van bent egy ágy,tv, számgép, kanapé, üvegasztal. hatalmas rend és tisztaság, mint ahol nem élnek. a fílingje hasonlít valami olyasmihez, mint ahova akkor megy az ember, amikor meg kell beszélni valamit és ha a megbeszélésnek vége, indul tovább. (ha pl állásinterjún van valaki, vagy biztosítást kötni, vagy ilyesmi) tehát ha megbeszéljük, hogy feljön hozzám valaki addig maradnak,amíg "kell" amiért pl. megbeszéltük hogy jön, de amúgy csak úgy, vagy ellenni, beszélgetni, vagy unalomból, nem jön senki.
mit tehetek, hogy úgy nézzen ki, hogy van nálam "élet", hogy jó legyen nálam lenni?
Szia! Első vagyok. :)
Kellenek a színek! A kép amit belinkeltél hogy "úgy ahogy tetszene" az valami borzadály! Mármint szép. Nagyon igényes, modern, letisztult DE nem jó benne lakni, élni! Olyan mint egy múzeum... vagy mint az Otthon magazinba lévő lakások, amiket annyira puccba vágnak a lakók, hogy szép fotó készüljön a lakásukról, a fotózás napján. :) De szerintem nekik se ilyen rendezett a hétköznapokban...
Ahhoz hogy otthonossá tegyél egy lakást kellenek a színek, a rendezetlenség, a szabálytalanságok. Nagyon jó képeket linkeltek be neked, jó ötleteket kaptál. És ne hidd hogy "lakótelepi kis kecó" lesz belőle. Nézd meg Carrie lakását! [link] (Közepe felé van)
Tele van könyvekkel, párnákkal, újságokkal, képekkel, van benne régi telefon, mintás vidám szőnyeg, sok ruha!!, (és nem katonatiszt rendben) Egyszerűen jó ránézni! Jó lenne benne lenni, ott aludni, mert kényelmes, otthonos, szabálytalan. Egy olyan lakásban ahol minden tökéletesen be van állítva a helyére ott senki nem fogja jól érezni magát. :(
Azt szokták mondani hogy az ember lakása, de leginkább a hálószobája, megmutatja hogy milyen ember is ő valójában. Mutasd a szobád és meg mondom ki vagy... :)
El tudom képzelni a mostani lakásod, és az alapján azt gondolom hogy túl tökéletességre törekvő vagy, maximalista, precíz, gondos, aprólékos, kicsit merev, gátlásos, félénkség a merész dolgoktól, túlzott harmóniára törekvő ... nem biztos hogy ilyen vagy, de a lakásod erről árulkodik. És ha valóban ilyen vagy az nem baj, csak ezeket a tulajdonságokat másba kell befektetni. A lakás otthonosságának ezek a tulajdonságok mindenképpen ártanak. :) Próbálj meg egy kicsit lazábban élni benne, bevackolni magad... mint egy kis odúba, ...és ne úgy mintha egy kiállítás terme, múzeum, állásinterjú helyszíne lenne.
Ha bútorokat nem akarsz lecserélni, mert ez a modern, letisztult stílus jön be, az se baj, csak hagyj szanaszét néhány dolgot... :) Ennyi a titok. Főleg hogy ha jön valaki vendégségbe... lássák hogy itt él valaki...
Nálam például sokszor kupi van, de nem ám olyan kupi ami néhány fiú szobában van, hanem rendezett kupi! A rendezett kupi egy olyan dolog, hogy kicsit kupis, de a kupi is valamilyen szisztéma szerint van "oda helyezve".
Én festek. És a vásznak, képek a szoba egyik sarkában vannak. Kilógnak, kilátszanak onnan és gyakran marad egy két kép a tévé mellé állítva, hogy száradjon... a festékek, tubusok, ecsetek sokszor napokig a padlón vannak egy újságpapíron. Ellenben az ágyam be van vetve, egy puha pléd van rajta valamilyen formában. (mert ugye nincs időm mindig szépen ráteríteni és lesimítani a gyűrődéseket) :) Van egy nagy parafatáblám az íróasztal felett és tele van képekkel, képeslapokkal, kis tárgyakkal, emlékekkel. (Ballagás, régi barátok, szüleim, kiscicák...) Az ágy mellett szoba papucs hever, az éjjeli szekrényen mindig könyvek vannak, hogy kéznél legyenek este. Sok a gyertyám, kis mütyürkém... hasztalan dolgok, amiknek mégis nagy szerepük van: otthont varázsolnak a lakásból.
Szóval rend van nálam, csak nem patinás. A tárgyak amikkel körbe veszem magam azok mind ÉN VAGYOK, mind jellemez engem, hogy milyen ember vagyok.
Textilek. Puha, meleg színekben. Párnák, puha kis szőnyeg, kellemes képek. Növények.
Ha már olyan kicsi, legyen belőle egy meleg kuckó. Attól még lehet pedáns rend, hogy olyan OTTHONos.
köszi a linket. lehet valami ilyesmi tényleg a jellemzésem :)
de azon gondolkodom ha színeket és melegséget viszek bele, akkor meg mindenkinek tetszeni fog, csak nekem nem :)
pont nemrég dobáltam ki egy nagycsomó vackomat; egy idő múlva szabályosan idegesítenek a hülyeségek, mert csak foglalják a helyet és semmi egyéb értelmük nincs. kicsi a kéró, nekem meg térigényem van. gondoltam már tükrös rendszerre is, egy fal csak tükör. optikailag nagyít. ezért vagyok rajta az egy színeken/színtelenségen is, hogy ne érezzek zsúfoltságot. tesómtól kaptam olyan üvegre ragasztható matricákat (festeni kell és matrica lesz) a szekrényről(ami hófehér) persze nem tudom lekaparni, most az is a halálom.
ha elképzeltek egy hófehér ajtót, rajta gagyi színes virágokkal, ami félig le van kaparva, a lakk felsértve, talán átérezhető, amit én érzek. olyan érzés, ha valakinek van autója pl. mintha egy gyönyörű BMW reklámmatricával lenne feldíszítve, vagy a hátsó szélvédőn poéntáblákkal...pl halálom a hűtőmágnes is :), vagy a banánmatricák a konyhaszekrényen :)
de már kezdek alakulni, mert anno szalagfüggönyt akartam speciel, ami az irodákban van, és lakk metlakit padlót, ami a bankokban, a konyhám olyan lenne, ha rajtam múlt volna, mint a bárokban (UV fény a pult felett, lábnál lent a szekrénybe vagy a padlóba épített spotlámpák, amik a folyosót világítják, fehér csempe fekete pultrenszerrel) de a konyha most valami csóró kis lepukkant, igazi otthonos hely :)
virágok vannak, de irtóra zavar bennük meg az, hogy képesek ferdén nőni, meg össze-vissza, de őket nincs szívem kivágni, mert élőlény, sőt a halálból hozom őket vissza néha :)
de ok, plédek, párnák, képek. ezekben benne vagyok. szabálytalanságok, ez is értve :)
igyekszem. köszönet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!