Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » 12 nm-es szobában elfér két...

12 nm-es szobában elfér két kisgyerek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 20:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A kényszer nagy úr!

Amikor én születtem (40 éve) szüleimmel és akkor 11 éves nővéremmel egy 18-20 nm-es szobában laktunk 4 éves koromig.

Jelenleg családommal egy 60 nm-es lakásban élünk. A gyerekszoba nálunk nagyon kicsi. Két óvodás csemeténk mégis jól el van benne. A megoldás, hogy szinte csak aludni járnak a gyerekszobába :-) A napi tevékenységek a nappaliban folynak amely egy ajtóval egybe nyílik a gyerekszobával. Így a határok is összemosódnak játszásnál :-) Az egész lakást birtokba veszik néha, amikor belemerülnek a játékba. :-) Ami fontos, hogy túl sok játék ne legyen elől egyszerre. Ahogy növögetnek egyre jobban megértik ezt, és elpakolnak.

2012. aug. 10. 02:33
 22/25 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan - remélem - nincs gyerekem, de azt hiszem, elég lesz. Mert gondold meg: ha alszanak, a két kiságy, a holmikat tároló bútor, stb. valószinűleg ennek a töredékét foglalja csak el (végül is 3x4 m-ről van szó, úgy vélem). Ha meg játszanak, tesznek-vesznek akkor meg úgy is egymás hegyin-hátán mászkálnak!

Sok sikert!

2012. aug. 10. 16:31
 23/25 anonim ***** válasza:
Kedves 7! Tapasztalatból mondom, hogy a gyerekek kamasz korukig ott vannak, ahol a szüleik. Ha anya a konyhában van az összes gyerek játékokkal együtt kiköltözik a konyhába. Akkor miért is kéne a nagyobb szobát a gyerekeknek adni? Gyerek koromban 6-an éltünk 1 szoba konyhában, (nagymama, nagynéni, nagybácsi, anya és 2 gyerek) elfértünk. Nekünk a férjemmel szerencsénk volt meg tudtuk adni gyerekeinknek a külön szobákat, mégis mindig ott voltak ahol mi, csak aludni és tanulni mentek a saját szobájukba.
2012. aug. 21. 08:36
 24/25 anonim ***** válasza:
Figyi, én tudom, hogy a panel lakás a legolcsóbb, de biztosak vagytok benne? Ugyanis bár megvenni olcsó, fenntartani annál drágább...és kialakul az ördögi kör. Soha nem keveredtek ki belőle. Ha már panel, nézz körül az ingatlanpiacon, hol és mennyiért, illetve a házban van-e egyedi mérő (fűtés), illetve vízóra a lakásban? A vízórátlan lakások közös költsége általában horror. A 12 m2 nem apró, de nem is túl nagy. Okosat szólt valaki az előbb, hogy nézzétek meg az 1+2félszobásat is. Én laktam olyan helyen, ahol volt olyan lakás, hogy 6-6 m2-es kis szobák voltak. És bizony az is igaz, hogy a kisgyerek úgyis ott teker, ahol a felnőtt van, úgyhogy ne akadj ki az olyan idióta válaszon, hogy a kicsik kapják a nagyobb szobát. A kedves válaszoló nem teljesen komplett, ugyanis a felnőtt ember, aki dolgozik, alszik, főz-mos-takarít...stb., azaz megteremti a kicsik számára az életteret, nyilván nemcsak hálószobának használja a "nagyobb" szobát. Hülyék mindig vannak, nyilván a válaszolónak nem volt "gyerekszobája" :-) Amúgy, ha nagyon nem tudtok ötről hatra lépni az évek során - azaz nincs lehetőség a nagyobb cserére - bizony egy kis lakásban kreatívnak kell lenni. De ez nem a ma problémája, úgyhogy szerintem hajrá! :-)
2012. aug. 21. 08:57
 25/25 anonim ***** válasza:
38%

Kergemacskának szerintem tökéletesen igaza van! A panellel kapcsolatosan csak néhány tapasztalat (hál'Isten, nem én laktam benne, de én tartottam karban).

1. Nagyon lényeges a külső szigetelés: ha nincs, fűtésre az Isten pénze rámegy.(És persze a jól záródó ajtó-ablak, nem okvetlenül méregdrága kivitelben.)

2. Az egyedi hőmennyiség-mérő nem csodaszer, sőt, ha szakszerűtlenül van felszerelve, vagy a szomszédok némelyike olyan szinten van tisztában a termodinamika alapjaival, hogy a sajátjával trükközik, még meg is emelheti a számlát!(Mármint a mérővel.)

3. Nem csodaszeraz egyedi vizóra sem: a társasház a számlákat - külön megállapodás hiányában - általában egyben fizeti, ezeknek a műszereknek az állása csak a lakók egymás közötti elszámolásánál "muzsikál" általában.

4. És ott a közös költség, amivel néhány rosszéletű közös képviselő szokott trükközni. Szerintem célszerű visszamenőlegesen tételes elszámolást kérni, és megmutatni egy könyvelőnek (mert gondolom, az esetlegesen indokolatlanul magas tételeket Magad is kiszúrod).

Változatlanul sok sikert!

2012. aug. 21. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!