Fenyőbútort mivel pácoljam?
Natúr, kezeletlen fenyőfa?
Ha meg akarod őrizni az eredeti fenyőszínt, akkor sima étolajjal kend át! Egy nap alatt beszívja, teljesen száraz lesz. Ugyanezt megteheted lenolajjal is, de az drágább, bár mégjobban konzervál. A színe is nagyon szép, sárgás árnyalatú lesz.
Ha más színűre akarod pácolni, akkor jobb, ha boltban veszel hozzá gyári fapácot.
Ez attól függ mit akarsz belőle kihozni?!
Ha megakarod tartani az eredeti fenyőszínét,akkor ajánlom a keményfaolajat,több réteggel kell rákenni,a használati útmutatás szerint,és a harmadik kikeményedés után olyan masszív lesz mintha lelakkozták volna,és persze fénye is lesz.Horribilis ára van!
Ha csak simán natúron kezeletlenül akarod hagyni,akkor elég rá a sima bolti vénuszolaj,vagy ami olcsóbb, a márkátlan.Ebből is érdemes több réteget felvinni,de azt tudnod kell,hogy atakarítása nehéz lesz,mert mindig ki fog szőrösödni.
Ha színezni akarod pácolással,akkor meg csak elmész a legközelebbi,baumaxba,vagy praktikerbe és veszel pácport.mindenféle színbe,fafajtában találsz ott,és kb 400-500 forint körül van egy por,amiből kb 1 liter pácod lesz.Nem drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!