Hogy tegyük élhetővé a panellakást? Bőv. Lenn.
54 nnm2, elég jó elosztású, egy szoba háló, a másikat étkezőnek+nappalinak szánjuk. 2en vagyunk. Elsősorban lakberendezési tippeket várnék, hogy alakítsuk a dolgokat, hogy kényelmes legyen?
Mi vált be, mi nem? Mitől lett lényegesen kevesebb helyed, mivel nyertetek tért?
Köszönöm!
bARÁTOM nekem sikerűlt. Legfontosabb hogy ne a bejárattal szembe legyen a wc és ne húzzátok le.
Ha bővebben érdekel góglézzál rá : Fheng Shui
Kisebb méretű bútorokat vegyetek. Asztalt érdemes összecsukhatót venni, nekünk pl. olyan van, hogy a két oldalát le lehet csukni, és alá beférnek a székek szintén összecsukva. Pillangó asztal a neve asszem.
Érdemes valahová berakni egy hatalmas szekrényt, ami mindent elnyel, plafonig érőt. Jó ha tükrös az ajtaja (nagyobbnak érzitek a teret tőle).
Az előszobában is érdemes mindent telerakni szekrénnyel, pl. az ajtók fölött a falon végig.
Ezek azért kellenek, hogy a holmik ne legyenek szanaszét, kevés a tároló egy panelban sajna.
Vegyetek kihúzható ülőgarnitúrát, egyrészt ha vendég jön, tudjon hol aludni, másrészt ha netán jönne baba mielőtt elköltöztök, be lehet a kisszobát rendezni gyerekszobának, ti meg tudtok a kinti kanapén aludni.
Fessétek világosra és mértékkel dekoráljatok, hogy ne nyomja össze a teret.
Viszont érdemes sok virágot tartani, elképesztően sokat javítanak a levegő minőségén. Meg persze szépek is :D
Úgy általában mindenből igyekezzetek kisebbet venni, egyszínű világos, sima felülettel, mert az nagyobbnak láttatja a lakást.
Egyedül a nagy szekrény méretén ne spóroljatok, mert abba minden kis és nagy kacat elfér, ami rendérzetet teremt. Lehetőleg ne is legyen túl sok holmi elöl.
Nagyjából ennyi jutott eszembe, eddig jutottunk.
Ja igen: ha nem szigetelt a ház, akkor csakis földig érő, vastag függönyeitek legyenek: jópár fokot számít télen és nyáron is!!
ha van benne régi házgyári beépített szekrény, akkor azt szedjétek ki, és tegyetek a helyére egy Ikea-s praktikusabb, jobb helykihasználású gardróbot. én is így csináltam.
a szobába lehetőleg alacsony, fiókos komódokat tegyetek, a falra pár lebegőpolcot, azon növények vagy könyvek jól elférnek, és szellős hatást kelt.
a hálóba is érdemes tenni egy kisebb ruhásszekrényt, ebben lehetnek a fehérneműk, pizsik, otthoni ruhák, ágynemű.
a konyhába plafonig érő szekrényt vegyél vagy készíttess, sok helyet spórolsz vele, és mindent el tudsz benne tüntetni :D pláne, ha nincs spájzod, így a tartóskajákat is lesz hol tárolni.
a nappaliba egy könnyed, szétnyithatós kanapét javaslok, ne valami nehéz süppedőset, mert attól kisebbnek hat a tér.
az előszobába cipőtároló szekrény, fogas, netán egy tárológaléria, ha elfér.
Első szabály: felejtsd el az IKEA-át és lapbútorokat.
Második szabály: ne pakold tele minden felesleges kacattal/bútorral.
Harmadik szabály: bonts ki mindent ami "gyárilag" lett beépítve és kezd előről a csupasz betonfal/betonaljzatról.
Ytongból építs beépített szekrényet a falra, építhetsz térelválasztót, konyhabútort.
A párommal élek, kiszedtük az összes ajtót, kivertük a tetejüket és szép magas boltívek vannak.
Az előszoba/konyha/fürdőszoba burkolata azonos, a két szobában sötétbarna hajópadló.
Stella elemes bútorcsaládból (Persze vannak más elemes bútorcsaládok is) válogattam össze a szekrényeket:
1 db. sarokelem (akasztós), mellette kétoldalt 1-1 másik (akasztós, polcos) így nagyon sok ruhaféle elfér benne.
A hosszú falra viszont már csak kb. mellmagasságig érő szekrényeket és a tv-szekrényt raktam. Így a szoba levegős lett, az alacsonyabb bútorok feletti falra festmények, vagy amit akarsz, tetejükre a virágok.
Vele szemben ülőgarnitúra szintén sarokra, annak a rövidebb része kb. 1 méterre van az ablak alatti konvektortól. Oda (fal mellé) beállítottam az olvasólámpát, középre négyzet alakú kisasztalt tettem.
Szellős, könnyen járható és nem tűnik zsúfoltnak. Imádom.
17,33-as vagyok!
Az előszobai sarokba csináltattam L alakú előszoba-fogast, az egyik oldalán az akasztók, másikon a tükör. Az előszoba és konyha közötti közlekedőben két oldalt mennyezetig vannak a beépített szekrények, rengeteg edény, ez-az, porszívó stb. elfér benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!