Üvegtégla szerintetek jó egy ablaktalan helységbe fény szempontjából?
Gondolom azért nem, mert akkor a hálón át kéne menni a nappaliba, az gáz.. Szerintem jó ötlet az üvegtégla, esetleg csinálhatnátok úgy is, hogy alul+felül egy csík üvegtégla (nem tudom mennyire megvalósítható:)) vagy hogy a fal egy része az, csíkban. Úgy elég nagy felület üveg, valószínűleg sok fény bejön majd.
Még egy pár tippem azért van, hátha bejön valamelyik:)
A falakat próbáljátok meg világosra festeni, de pár sötétebb bútor nem akadály, kiemeli a szoba világosságát
A tükrök a falon nemcsak a teret növelik, hanem a hely "mélységét" is, hasonlóan egy ablakhoz. Az üvegtéglás fallal szembe tegyetek mondjuk két egyforma méretű, keretes tükröt egymástól nem túl közel, olyan hatást kelt majd, mint egy ablak. Valami ilyesmi: [link]
A fő fényforrás ne egy csillár legyen, mert az nagyon mesterséges, hanem pl beépített, de nem túl feltűnő padló- vagy mennyezetvilágítás (esetleg valami érdekes megoldás falra). Válasszatok inkább fehéres fényű lámpát, annak természetesebb a színe.
A növények is feldobnak egy ilyen szobát, csak arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a fényigényük.
Még egy ötlet, nálunk lehet kapni ún. daylight bulb-ot, mo-n nem tudom, lehet-e, az a lényege, hogy teljesen természetes színe van, tükör helyett használhatsz olyat egy falilámpában, amit pl reluxával takarsz el, olyan lesz, mint egy ablak. Ilyesmire gondoltam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!